Виставка «Персні. Тисячолітні історії звичних речей»

Виставка «Персні. Тисячолітні історії звичних речей». Афіша Київ 2019

24 вересня відбулося відкриття виставки «Персні. Тисячолітні історії звичних речей» в Музеї історичних коштовностей України (філія НМІУ).

Виставка продемонструє роботи ювелірів від Античності до сучасності. Більшість експонатів з фондового зібрання музею представлені вперше.

На відкритті можна буде почути маловідомі факти, пов’язані з представленими перснями, дізнатися про їхніх творців і власників та відчути рух історії.

Адреса музею: вул. Лаврська, 9, корпус 12 (територія Києво-Печерської Лаври). Вхід до Лаври – через головну браму.

Виставка триватиме до 22 грудня 2019 року.

Куратор виставки: археолог Юрій Полідович – провідний науковий співробітник філіалу НМІУ – МІКУ, фахівець з історії Античності та Середньовіччя.

***

Національний музей історії України (НМІУ) — провідний історичний музей країни, який працює з 1899 року. Експозиція музею розташована на 4-х поверхах. Колекція налічує близько 800 тис. експонатів світового значення, які представляють історію України від палеоліту до ХХІ сторіччя.

Центральний корпус музею розташовується на Старокиївській горі за адресою вул. Володимирська, 2. Також у музею є філія - Музей історичних коштовностей України, який знаходиться на території Києво-Печерської Лаври (вул. Лаврська, 9), та окремий відділ «Музей Української революції 1917—1921 років» (вул, Володимирська, 57, Київський будинок вчителя).


Читайте также