Ін’єкції чи капсули Ессенціалє Форте Н: як лікувати печінку

таблетки

Залежно від типу захворювання печінки та стадії ураження, лікарі призначають різні види терапії. Медикаменти мають різні форми випуску: пігулки, суспензія, розчин для ін’єкцій, саше тощо. Яку саме форму для лікування обрати, визначає лікар. У цій статті ми розглянемо два способи прийому гепатопротекторних препаратів на прикладі Ессенціалє форте Н.

Як працює Ессенціалє форте Н

У разі порушенні метаболізму печінки препарат забезпечує надходження готових до засвоєння «ессенціальних» фосфоліпідів. Вони нормалізують функцію печінки, ферментну активність і регенерацію її клітин, перетворюють нейтральні жири й холестерин у форми, що полегшують їхній метаболізм.

Як приймати капсули

Ессенціалє у капсулах можна вживати дітям з 12 років та з вагою більш як 43 кілограми. Для підлітків та дорослих рекомендоване дозування становить по дві капсули тричі на день з їжею. Їх слід ковтати цілими, не розжовувати та запивати достатньою кількістю води. Бажано випити цілу склянку рідини. Повна інструкція є на офіційному сайті essentiale.ua.

Тривалість курсу лікування визначає гепатолог або гастроентеролог, але зазвичай це не менше ніж три місяці. У більшості випадків медикаментозну терапію продовжують або повторюють через певний проміжок часу.

У капсулах також випускають Есслівер Форте, Гепабене, Енерлів, Карсил Форте та інші гепатопротектори. Що стосується цих медикаментів, то дозування може бути різним, залежно від проценту фосфоліпідів у складі.

Як робити ін’єкції

Ессенціалє також випускається в ампулах по 5 мл. Ліки призначені для внутрішньовенного введення. Не слід вводити їх внутрішньом’язово — можуть з’явитися подразнення в місці уколу. Тільки лікар визначає правила введення: уколи чи крапельниця. Через крапельницю Ессенціалє вводять повільно у судину, одну-дві ампули на день, тобто 5-10 мл. У важких випадках денна норма складає 2-4 ампули.

У формі рідини для ін’єкцій випускають препарат Хепель Н, котрим роблять уколи при функціональних розладах печінки.

нкц
Якщо внутрішньом’язові уколи за призначенням лікаря можна робити вдома самостійно, то ін’єкції у вени бажано проводити у клініці чи довірити маніпуляцію медичному працівникові. Приймати препарати без консультації спеціаліста небезпечно для здоров’я, ажде самолікування гепатопротекторами може погіршити загальний стан хворого.

УВАГА!!! Перед тим, як застосовувати той чи інший препарат, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем!


Читайте также