Виставка «Місця». Галерея Зелена канапа

Виставка «Місця». ​​Владислав Шерешевський. Галерея Зелена канапа. Афіша Львів 2020
"Старі будинки, поліровані вітрами багатьох днів, забарвлювалися відсвітами великої атмосфери, відгомонами, спогадами барв, розпорошеними в глибині кольорової погоди".
Бруно Шульц, "Цинамонові крамниці"

Владислав Шерешевський чи не найбільш зірковий і знаменитий художник серед тих що будь-коли виставлялися в галереї Зелена канапа.

Владислав заслужив на беззаперечну повагу та визнання в мистецькому світі України і за її межами своїм оригінальним стилем, а також надзвичайну популярність завдяки своїм епатажним саркастично іронічним небанальним портретам самих несподіваних персон. Починаючи від Гоголя і Шевченка до Ангели Меркель і Януковича. А також алюзіям на теми класичних сюжетів від «Козаків, що пишуть листа турецькому султану» до «Махи» Веласкеса.

Ще однією особливістю, такою рідкісною, Шерешевського, як художника є його потужний масний живопис, майстерність якого можна порівняти з кращими зразками постімпресіонізму.

Сам Владислав розповів у одному зі своїх інтерв’ю, що перш за все завжди хотів вразити і епатувати саме сильним живописом, а не провокативними сюжетами. І його Виставка «Місця» в «Зеленій канапі» буде саме такою - перш за все живописною.

Її тема – зображення реальних пейзажів з існуючих локацій, які надихнули художника на їх змалювання. Хоч всі вони й написані у 2019 році в останні осінні місяці, коли природа тьмяніє, завмирає - у роботах Шерешевського, навпаки, вирує розмаїття кольорів.

Художник сміливо експериментує з новим для класичного живопису матеріалом- акриловою фарбою, відкриває для себе її можливості. У своїх роботах він змушує глядача уважніше придивлятися до кожного міліметра полотна і, роздивившись, стає зрозуміло, що там нема ані зайвого, ані випадкового.

Справді, розглядаючи пейзажі Владислава, захоплюєшся силою і незбагненою енергією кольорів. Автор не стримує своїх емоцій. Пейзаж для Шерешевського- ще одна можливість висловити своє ставлення до життя, оголити свою душу, виплеснути на полотно свої роздуми.

А як же ж провокативні роботи Шерешевського? Невже ми їх не побачимо?

Спеціально для людей, що шанують контраверсійні теми, багатошарові змісти і гумор в мистецтві у нас на виставці буде одна робота, що вже мала би бути присутньою на одній виставці в одному з музеїв Львова, але не пройшла цензури.

І це - іронічний портрет відомої особистості.

Владислав Шерешевський. "Місця". Живопис. 14 січня - 9 лютого 2020
Відкриття виставки, за участі Владислава Шерешевського відбудеться 14 січня о 18.00.

Олеся Домарадзька
галерея "Зелена канапа"
Львів, вул. Вірменська 7
032 235 75 49
050 66 50 603


Читайте также