02-08-2021 Мистецтво 18821

Що подивитися. Кращі детективні фільми

Що подивитися. Кращі детективні фільми

Жанр детектива є одним із найпопулярніших серед кінематографічних жанрів. Глядач разом із героями бере участь у розслідуванні таємничих злочинів, розгадує заплутані головоломки, співпереживає поразкам та радіє їхнім успіхам. Кращі фільми-детективи захоплюють одразу й тримають увагу протягом всього перегляду. Повний рейтинг таких кінокартин доступний за цим покликанням.

№7 «10 негренят»

«10 негренят»

Незнайомі люди збираються на усамітненому острові, отримавши запрошення від загадкового сера Оуена. Господар відсутній, а слуги не можуть пояснити, хто їх найняв. Потрапити на материк ці люди не мають можливості, вони вирішують дочекатися пояснень. У кімнатах на стінах висять таблички з лічилкою про 10 негренят, а їх фігурки стоять на таці у вітальні.

Обід починається з обвинувачень всіх присутніх у будинку у вбивствах, покарання за які вони не відбули. Таки-тут, випивши віскі, помирає перший із гостей. «Перший по, і їх залишилося 9». А з таці зникає перша фігурка…

№6 «Запаморочення»

«Запаморочення»

Джон Фергюсон не може працювати в поліції: детектив почав панічно боятися висоти через нещасний випадок, що стався з його напарником. Гевін пропонує йому поспостерігати за своєю дружиною. Вона психічно не стабільна й хоче здійснити самогубство, повторивши долю своєї прабабці. Фергюсон не залишає Мадлен Епстер саму. Одного разу йому вдається врятувати дружину друга, але вдруге дівчина тікає від нього і піднімається на дзвіницю. Джон нічого не може вдіяти, бо страх сильніший за нього.

Після загибелі Мадлен він потрапляє в клініку, а вийшовши звідти, випадково зустрічає Джуді – точну копію Мадлен.

№5 «Пам’ятай»

Пам’ятай

Леонард Шелбі, повернувшись додому, знаходить свою дружину мертвою та стикається з її вбивцями. Чоловік вистрілює в одного з них, але отримує сильний удар у голову від іншого. Внаслідок у нього розвивається антероградна форма амнезії: він добре пам’ятає своє життя до вбивства, а нове запам’ятовує не більше ніж на 15 хвилин.

Не дивлячись на хворобу, головною метою Леонарда стає пошук вбивць коханої жінки. Для цього він пише собі повідомлення, робить замітки на фотографіях, а найголовніше записує на власному тілі у вигляді татуювання. У пошуках йому допомагають Наталі й Тедді. От розібратись би, вірити їм чи ні?

№4 «Мовчання ягнят»

Мовчання ягнят

Звірячі вбивства дівчат шокували людей в кількох штатах на заході США. Поліція вважає, що вбиває однай та ж людина. Але знайти психа не вдається. Кількість жертв зростає. Тоді офіцер Кроуфорд приймає рішення направити Кларіс Старлінг на консультацію до найнебезпечнішого маніяка-канібала доктора Пектора, який перебуває за гратами, а колись був прекрасним психіатром. Він може допомогти скласти психологічний портрет і пояснити мотиви. Але Лектор не буде допомагати ФБР, не отримавши чогось натомість…

№3 «Собака Баскервілів»

Собака Баскервілів

А сімейною легендою всім нащадкам Х’юго Баскервіля загрожує смертельна небезпека. Їх прокляття – велика собака-привид, що живи на болоті.

Доктор Мортімер приходить до Холмса, бо підозрює, що смерть лорда Баскервіля, визнана природною, якось пов’язана з появою містичної собаки, і дуже турбується про долю його спадкоємця – сера Генрі, який уже отримав записку з попередженням.

№2 «Острів проклятих»

Острів проклятих

Восени 1954 року із своєї палати в психіатричній лікарні, що охороняється, на острові Шаттер зникає Рейчел Соландо, вона колись втопила своїх дітей. Для розслідування цієї дивної справи в клініку відправляються федеральні маршали Едвард Деніелс та Чак Оул. Все лише більше заплутується, незрозуміло кому можна вірити.

Едвард постійно страждає від нестерпного головного болю і згадок про концтабір, який він звільняв в 1945, та про померлу дружину. Тедді сподівається знайти в лікарні піроманьяка Леддіса, з вини якого померла Долорес.

№1 «Сім»

Фільм Сім

Людство загрузло в гріхах. А він, уявивши себе знаряддям Божим, вирішує нагадати всім про покарання, яке чекає людей за смертні гріхи. Після довгих знущань маніяк вбиває жертву, залишаючи коло тіла лише назву гріха, за яке понесла покарання людина. Ніяких доказів чи зачіпок для поліції. Розслідуванням займаються детективи Сомерсет вдумливий, врівноважений, дуже досвідчений та молодий, амбіційний, грубий Міллз.

Несподівано, здійснивши 5 вбивств, Джон Доу сам приходить в поліцію. Але всім відомо, що смертних гріхів сім…


Читайте также