Особливості автономної сонячної електростанції

Автономні СЕС

Удосконалення електростанцій йде швидкими кроками останнім часом. При цьому використовується «зелена» енергія, що сприяє поліпшенню ситуації з екологією. Серед усіх відомих альтернативних джерел енергії в сучасній науці особливо виділяють Сонце. Якщо надаєте перевагу інноваційним технологіям, рекомендуємо замовити встановлення автономної сонячної електростанції. Вона може працювати незалежно від загальної мережі. Завдяки цьому вдасться отримати цілодобову безперебійну роботу домашніх пристроїв.

Подібна установка безпосередньо залежить від отримання сонячної енергії, яку часто використовують разом з іншими альтернативними джерелами. Сюди можна зарахувати вітряні або водяні електростанції. Такий тандем забезпечить регулярне одержання електроенергії, що гарантує безперебійну роботу домашньої техніки.

Ключові особливості

Сонце має особливий енергетичний потенціал, який сьогодні успішно використовують у багатьох сферах. Тому не дивує, що активно створюються конструкції для перетворення сонячної енергії на електроенергію для живлення домашніх приладів.

Автономні СЕС складаються з трьох елементів, до яких входять:

  • Сонячні батареї. Їхня функція полягає в перетворенні променів сонця, що потрапляють на робочу поверхню, в електричну енергію.
  • Інвертори. Це спеціальний перетворювач постійного струму, що виробляється сонячними панелями. В результаті вдасться отримати змінний струм 220 В, який можна застосовувати для електроживлення приладів у будинку.
  • Акумуляторні батареї. Їхня функція ґрунтується на накопиченні електроенергії. Вдень сонячна енергія виробляється у великій кількості. Надлишки, що отримуються, зберігаються в акумуляторах, які підключені до автономної СЕС. Нагромаджену електроенергію можна витрачати у темну добу або в похмуру погоду. Внаслідок цього акумулятори виступають у ролі резервного джерела живлення.

У системі СЕС також може бути контролер заряду. Його функція полягає у підживленні акумуляторних батарей. Іноді в цих пристроях є MPP-трекери, які необхідні для пошуку точки граничної потужності.

Характерні переваги

Автономні сонячні електростанції – це вигідне вкладення коштів. Окупність СЕС настає після 5 років безперебійної роботи. При правильно налагодженій системі та використанні якісних елементів період функціонування електростанції тривалий (не менше 30 років). При цьому мінімізується кількість поломок, відсутня потреба у регулярному обслуговуванні.

Серед переваг автономних СЕС виділяють:

  • Невичерпність сонячної енергії. Це забезпечує стабільне щорічне енергопостачання. Спостерігається значна економія на оплаті комунальних платежів. Ви можете раціонально планувати сімейний бюджет.
  • Ефективність роботи. СЕС автономного типу можна комплектувати потужними батареями з високою продуктивністю. Сонячні системи функціонують в умовах слабкого освітлення та за будь-яких температур.
  • Автономність роботи. Це забезпечує незалежність від електромереж централізованого постачання електрики. В результаті власники автономних СЕС здатні самостійно планувати витрати електричної енергії. При цьому не потрібно переплачувати центральне електропостачання.
  • Безпека й екологічність. При роботі систем відсутній негативний вплив на навколишнє середовище через використання природного джерела.

Звертайтесь на сайт Sun-Energy.com.ua і компанія Правильне Електроживлення допоможе підключити до вашої оселі надійну автономну сонячну електростанцію. Фахівці проведуть безкоштовний розрахунок системи та запропонують вигідні розцінки. Після встановлення надається офіційна гарантія на все обладнання, тому ви можете бути впевнені у тривалості експлуатації за оптимальних умов роботи сонячної електростанції.


Читайте также