17.09.2022
Розваги
eye 1361

Новини кіно за тиждень. 17 вересня 2022

Новини кіно за тиждень. 17 вересня 2022

І знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Кіану Рівз зіграє у продовженні «Костянтина»

Кіану Рівз

Warner Bros. запустила в розробку продовження картини 2005 року «Костянтин: Король темряви», а до головної ролі повернеться Кіану Рівз. Серед продюсерів є Джей Джей Абрамс.

Картина з коміксів DC вийшла 17 років тому і вперше представила Костянтина на екрані. Тоді вона зібрала 200 млн доларів по світу, а шанувальники почали чекати на сіквел. Однак це сталося лише зараз.

Дата виходу та старт виробництва поки що не розкриваються.

Помер режисер Жан-Люк Годар

Жан-Люк Годар

У віці 91 року помер французький кінорежисер Жан-Люк Годар. Про це повідомляє газета Libèration.

За даними джерела, Годар прийняв рішення вдатися до послуги евтаназії та добровільно піти з життя. Режисер народився 1930 року в Парижі. На початку кар'єри був кінокритиком та редактором журналу Cahiers du cinema (існує досі). Перші короткометражні роботи знімав у середині 1950-х, після чого повноцінно дебютував у кіно з фільмом «На останньому подиху» (1960) із Жан-Полем Бельмондо та Джин Сіберг.

Режисер також був одним із основоположників руху французької «нової хвилі», яка повністю змінила мову кіно.

Орландо Блум зіграє жадібного маркетолога в екранізації Gran Turismo

Орландо Блум

Зірка «Володаря перснів» стала одним із останніх доповнень касту майбутньої екранізації гри Gran Turismo від Sony Pictures. Орландо Блум з'явиться на екрані разом з Девідом Гарбором та Арчі Медекве. Режисером виступить Ніл Бломкамп, найбільш відомий за «Районом №9».

В основу сюжету ляже реальна історія, а проект описується як виконання мрії підлітка, який грав у Gran Turismo та отримав шанс змагатися у гонках Nissan.

Медекве зіграє хлопця, Гарбор - гонщика у відставці, а Блуму дісталася роль жадібного маркетолога, який продає автоспорт і вірить, що це теж мистецтво.

Зйомки стартують вже наступного тижня, а прем'єра призначена на 11 серпня 2023 року.

Вийшов трейлер серіалу «Дамер»

Netflix представив дебютний трейлер біографічного міні-серіалу Дамер. Проект розповість про одного з найвідоміших серійних маніяків в історії США Джеффрі Дамері. Головну роль виконав Еван Пітерс.

Співавтором десятисерійного шоу виступає Раян Мерфі («Американська історія жахів»). Деталі сюжету не повідомляються. Жертвами Дамера ставали чоловіки період із 1987 по 1991 рік. Він також ґвалтував трупи вбитих, а деякі з частин тіла вживав у їжу.

У серіалі також знімалися номінант на «Оскар» Річард Дженкінс, Пенелопа Енн Міллер, Нісі Неш та ін. Серіал стане доступним на стрімінгу з 21 вересня.

Фільм про суд Джонні Деппа та Ембер Герд отримав дату прем'єри

Деппа та Ембер Герд

Стрім-сервіс Tubi анонсував реліз телевізійного фільму "Скандальна думка: Справа Деппа проти Герд" (Hot Take: The Depp/Heard Trial). Картина стане доступною глядачам 30 вересня.

Головні ролі у стрічці виконають Марк Гапка та Меган Девіс. Постановницею виступила Сара Ломан. Фільм реконструює судові засідання між колишнім подружжям Деппом та Герд, які проходили з квітня по червень цього року.

Депп звинувачував Герд у наклепі через опубліковану їй колонку в газеті The Washington Post, де вона назвала його ґвалтівником. В результаті суд присяжних зобов'язав Герд виплатити Деппу компенсацію у розмірі 10,2 млн. доларів. Процес широко обговорювався у соціальних мережах та демонструвався у прямому ефірі.

Стала відома дата релізу «Білосніжки»

Белосніжка

Фільм «Білосніжка» вийде у кінотеатрах США 22 березня 2024 року. Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на студію Disney.

Головну роль в ігровому ремейку мультфільму 1937 року виконає Рейчел Зеглер («Вестсайдська історія»). Образ Злої Мачухи дістанеться Галь Гадот. Режисером виступить Марк Вебб.

Disney також визначилася з датами для «Головоломки 2» (14 червня 2024 року) та приквела «Короля Лева» про Муфасу (7 травня 2024-го). 

«Той, що біжить по лезу» отримає продовження у вигляді серіалу

Той, що біжить по лезу

Стрім-сервіс Prime Video, що належить Amazon, офіційно схвалив виробництво міні-серіалу «Той, що біжить по лезу 2099». Проект стане продовженням франшизи «Той, що біжить по лезу», а одним з його продюсерів виступить Рідлі Скотт.

Обов'язки шоураннера візьме на себе Сілка Луїза. Деталі сюжету та акторський склад тримаються в секреті. Відомо, що дія розгорнеться через 50 років після подій «Того, хто біжить по лезу 2049» Дені Вільнева.

Вийшов трейлер байопіка Вітні Г'юстон "I Wanna Dance With Somebody"

У Мережі з'явився дебютний трейлер біографічного фільму про співачку Вітні Г'юстон "I Wanna Dance With Somebody". Головну роль виконала британська актриса Наомі Акі.

Сюжет простежить за становленням Г'юстон та її перетворенням на легенду поп-музики. Режисеркою проекту виступила Кейсі Леммонс. Сценарій написав автор «Богемської рапсодії» Ентоні МакКартен.

Роль менеджера Г'юстон Клайва Девіса виконав Стенлі Туччі. Реліз байопіку у США відбудеться 21 грудня.

Стартували зйомки другого сезону «Halo»

Halo 2

Студія Paramount офіційно оголосила про початок виробництва другого сезону серіалу "Гало". Зйомки відбудуться в Ісландії та Угорщині.

До головної ролі у шоу повернеться Пабло Шрайбер. Екранізація однойменної відеоігри розповідає про воєнний конфлікт між землянами та альянсом інопланетних рас. Дія відбувається у 26 столітті. У центрі сюжету постає загін модифікованих бійців спартанців під керівництвом Майстра Чіфа Джона-117 (Шрайбер).

Шоураннером другого сезону виступить Девід Вінер. До продюсерів входить Стівен Спілберг. Перший сезон вийшов на сервісі Paramount+ у березні цього року.

Трейлер «Русалочки» став лідером серед проектів Disney

Перший тизер-трейлер ігрового ремейку «Русалочки» студії Disney було переглянуто 104 млн разів з моменту релізу 9 вересня. Про це повідомляє видання Variety.

Статистика враховувала дані з відеохостингу YouTube та соціальних мереж. «Русалочка» набрала більше переглядів, ніж «Красуня і чудовисько» (94 млн), «Круелла» (68 млн) та «Чаклунка: Повелителька темряви» (62 млн). При підрахунку не було враховано переглядів із Великобританії, Австралії та Ірландії — причиною стала смерть королеви Єлизавети II.

Реліз фільму заплановано на 26 травня 2023 року.

Софія Коппола попрацює над фільмом про Прісциллу та Елвіса Преслі

Софія Коппола

Лауреатка «Оскара» Софія Коппола обрала в якості наступного проекту біографічний фільм «Прісцилла». Картина розповість про шлюб легендарного співака Елвіса Преслі та Прісцілли Больє.

В основу стрічки буде покладено мемуари Прісцилли «Елвіс і я» 1985 року. Пару на екрані втілять Джейкоб Елорді ("Ейфорія") та Кейлі Спені ("Розробники"). Коппола також виступила сценаристкою стрічки. Зйомки пройдуть цієї осені у Торонто.

Вийшов трейлер драми «Фабельмани» Стівена Спілберга

Студія Universal поділилася дебютним трейлером автобіографічної стрічки Стівена Спілберга "Фабельмани". Світова прем'єра фільму відбулася цими вихідними на кінофестивалі в Торонто.

«Фабельмани» розповідають про дитинство та підлітковий період Спілберга, його родину та перші зняті фільми. У картині знімалися Мішель Вільямс, Пол Дано, Сет Роген, Габріель ЛаБелль та Девід Лінч.

Спілберг написав сценарій разом із Тоні Кушнером («Мюнхен»). Перші критики залишилися в захваті від фільму: 91% на сайті-агрегаторі Rotten Tomatoes та 89/100 балів на Metacritic. Рецензенти називають проект барвистим заповітом Спілберга та його любовним посланням кінематографу.

У США "Фабельмани" вийдуть на День подяки 24 листопада.

Вийшов трейлер третього сезону «Мандалорця»

У Мережі представили дебютний тизер-трейлер третього сезону серіалу "Мандалорець". У ньому відбулося возз'єднання малюка Грогу та Діна Джаріна, які розлучилися у фіналі другого сезону. Судячи з ролика, на героїв чекають ще небезпечніші виклики та пригоди.

Сюжет нових серій поки не розкривається, але з трейлера ясно, що головний герой втратив звання мандалорця, оскільки зняв свій шолом. Також очікується повернення вже знайомих персонажів, включаючи головного лиходія Моффа Гідеона.

Раніше стало відомо, що на вихід нових серій не варто чекати восени, як це було раніше. Серіал відновиться лише на початку 2023 року. Крім того, є ймовірність, що вже 2024-го проект повернеться з четвертим сезоном.

Вийшов тизер міні-серіалу «Плейліст» про створення Spotify

З'явився тизер міні-серіалу Netflix "Плейліст", який розповість історію Spotify та його засновника Даніеля Ека. Основою для проекту послужила книга Свена Карлссона та Йонаса Лейонгуфвуда "Проти гігантів: Як Spotify посунув Apple і змінив музичну індустрію".
Міні-серіал «Плейліст» (The Playlist), який складатиметься з шести 45-хвилинних епізодів, вийде 13 жовтня. Роль Ека у ньому виконав 28-річний шведський актор Едвін Ендре, відомий за серіалом «Вікінги». У тизері звучать репліки шведською з англійськими субтитрами – люди гнівно стверджують, що музика не може бути безкоштовною.

Опис тизера "Плейліста" розкриває деяку інформацію про сюжет:

«У розпал піратства великі авторитетні гравці боролися проти спрямування неспокійної музичної індустрії. Серіал розповідає про молодого шведського технологічного підприємця Даніеля Еке та його партнерів. Вони провели революцію в індустрії, запропонувавши безкоштовний легальний музичний стрімінг для всього світу».

Читайте также


up