08.04.2023
Розваги
eye 472

Новини музики за тиждень. 8.04.2023

Новини музики за тиждень. 8.04.2023

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Дрейк випустив трек «Search & Rescue» із записом розмови Кім Кардаш'ян, що обговорює Каньє Веста

Дрейк випустив пісню "Search & Rescue", в якій можна почути голос Кім Кардаш'ян. Але це не дует, а семпл: репер вставив у трек уривок розмови Кардаш'ян з її матір'ю Кріс Дженнер, де вони обговорювали розлучення з Каньє Вестом.

Дрейк запозичив запис із реаліті-шоу «Сімейство Кардаш'ян». Зараз програма не виходить, останній сезон вийшов 18 березня 2021-го – через місяць після того, як Кім Кардаш'ян подала на розлучення з Каньє Вестом. Ось що говорить Кардашьян у використаному семпле у пісні «Search & Rescue»:

«Я не для того пройшла такий великий шлях, щоб просто його пройти і не бути щасливою. Окей, це слушно. Пам'ятайте, що вам не потрібно йти дуже далеко просто заради дороги. Так, я побачила це в Інтернеті».

Багато слухачів вважають, що таким чином Дрейк просто намагається привернути увагу до пісні Search & Rescue за рахунок відомих імен. Це підтверджує обкладинка альбому, де дівчина чимось нагадує Кім Кардаш'ян – правда, більша частина її обличчя прихована за мотоциклетним шоломом. До того ж Дрейк не обмежився лише семпломом розмови, шматок зі словом «Окей» звучить і в інших рядках.

Композиція «Search & Rescue» – перший сольний сингл Дрейка у 2023 році. Деякі шанувальники вважають, що пісня може увійти до його майбутнього восьмого альбому – наприклад, на сайті Genius вона вказана у його передбачуваному треклісті. Користувачі Genius думають, що на платівці також будуть спільні треки з Lil Uzi Vert та Rema. Сам Дрейк поки нічого з цього приводу не говорив.

Дрейк та Каньє Вест багато конфліктували, але наприкінці 2021 року помирилися і навіть разом виступили на заході на підтримку засудженого гангстера Ларрі Гувера. «Search & Rescue» деякі фанати Каньє сприйняли як ще одну спробу пропіаритися за рахунок старого конфлікту між Дрейком та Вестом.

Linkin Park випустили ювілейне перевидання альбому Meteora

Linkin Park представили розширене перевидання альбому "Meteora" (2003) - "Meteora 20", присвячене 20-річчю релізу. До нього увійшло 89 пісень, включаючи шість композицій, що не випускалися, записи концертів у Техасі та Ноттінгемі та рідкісні демо-треки.

Як «сингли» з оновленого «Meteora» вийшли треки «Lost» і «Fighting Myself», що побачили світ 10 лютого та 24 березня відповідно. До кожної з пісень було випущено кліп, зроблений у нейромережі Kaiber AI.

Учасник Linkin Park Майк Шинода обіцяв, що невидані матеріали «вразять шанувальників». Судячи з перших відгуків, вони справді багатьом сподобалися. Портал LouderSound оцінив Meteora 20 на чотири бали з п'яти і назвав його «чистою принадою для фанатів ню-металу». Користувачам сайту AlbumOfTheYear перевидання теж сподобалося: на їхню думку, воно ідеально передає атмосферу оригінального Meteora і вийшло таким же добрим, як перевидання альбому Hybrid Theory (2000), що вийшло 2020 року.

«Meteora» побачило світ 25 березня 2003 року. Саме до нього увійшов найвідоміший хіт Linkin Park – Numb, а також деякі інші хіти, у тому числі Breaking the Habit, Faint і Somewhere I Belong. За комерційним успіхом він поступився "Hybrid Theory", проте його тираж склав 16 млн копій, що робить його одним з найбільш популярних альбомів 2000-х років.

У березні Майк Шинода розповів, що Linkin Park повністю виключає можливість створення голограми Честера Беннінгтона. Музикант вважає такі концерти «моторошними», хоч і не має нічого проти інших артистів із подібними до шоу. Кар'єру Linkin Park поставлено на паузу, проте Майк Шинода продовжує випускати музику самостійно – так, у березні він представив пісню In My Head із саундтреку до Крику 6.

Дідді платить Стінгу $5000 на день за семпл пісні «Every Breath You Take»

Дідді, раніше відомий як Пі Дідді та Пафф Дедді, розповів, що він виплачує Стінгу 5000 доларів на день. Причина - семпл з хіта The Police "Every Breath You Take" 1983 року, який Дідді запозичив для своєї пісні "I'll Be Missing You" 1997 року.

Раніше вважалося, що йому доводиться викладати по 2 тисячі доларів щодня за семпл. Про це Стінг розповів у 2018 році на передачі The Breakfast Club та уточнив, що Дідді потрібно буде платити до кінця життя. Фрагмент програми сплив у соцмережах, і Дідді не втримався від коментарів.

Такі величезні суми обумовлені не так популярністю обох композицій, як тим фактом, що Дідді взяв семпл Стінга без дозволу і звернувся до нього вже після виходу «I'll Be Missing You». Незважаючи на це, артисти добре ставляться один до одного і навіть називають себе «добрими друзями» та «братами».

Є припущення, що основна частина виплат Дідді йде не Стінгу, а компанії Universal Music Publishing: 2022 року вона придбала каталог Стінга за 350 млн доларів. Можливо, цим і пояснюється різниця у цифрах: у 2018 році мова могла справді йти про дві тисячі, а у 2023-му – вже про п'ять. Завдяки угоді з Universal Стінг суттєво збагатився і посів друге місце у списку найоплачуваніших працівників шоу-бізнесу у 2022 році.

Еллі Голдінг випустила перший за 3 роки альбом "Higher Than Heaven"

Еллі Голдінг представила альбом "Higher Than Heaven", перший з 2020 року. Матеріал був записаний як «позитивна відповідь» на пандемію: як згадує співачка, у студії «відчувалася темрява», через яку кожна людина пройшла по-різному.

На думку Еллі Голдінг, ніхто просто не хотів мучитися через якісь стосунки чи драми – так і з'явився «Higher Than Heaven». Співачка уточнила, що він зовсім несхожий на її попередню платівку "Brightest Blue" (2020) - та була дуже особистою, тоді як новий реліз - "найменш особистий" з усіх. І Голдінг вважає, що це добре:

«Думаю, що це найкращий альбом – мені просто потрібно досліджувати інші свої сторони. Мені дуже подобається складати, дуже подобається бути співачкою. Це було таким освіжаючим полегшенням – не сидіти у студії, переживаючи все, що з тобою трапилося та вплинуло на тебе. Тому що я відчуваю це дуже глибоко».

Еллі Голдінг додала, що при записі «Higher Than Heaven» вона почувала себе дуже спокійно. Вона уточнила, що цей альбом радше не розповідає історій, а створює настрій. Також, за словами Еллі Голдінг, він демонструє найкращі сторони її таланту як автора поп-пісень та поп-вокалістки.

У трекліст "Higher Than Heaven" увійшло 11 композицій, включаючи чотири раніше випущені сингли: "Easy Lover", "Let It Die", "Like a Saviour" і "By the End of the Night". Реліз High Than Heaven переносився кілька разів: спочатку Еллі Голдінг збиралася випустити альбом 9 січня, потім 24 березня, а потім перенесла дату на 7 квітня.

Музичним критикам «Higher Than Heaven» поки що подобається. На думку газети The Times, Еллі Голдінг довела, що поп-музика звучить «набагато цікавіше, коли не занурюється в проблеми артиста». Оглядач Evening Standard похвалив співачку за «позитивну атмосферу» та зазначив, що іноді бажання потанцювати достатньо для хорошого альбому. Слухачам нова робота Еллі Голдінг теж сподобалася: так, один із користувачів порталу AlbumOfTheYear порівняв «Higher Than Heaven» із творчістю Кайлі Міноуг та Вікенда.

Шуга з BTS випустив кліп People Pt.2, це дует зі співачкою IU

Шуга, учасник BTS, опублікував сингл People Pt.2 і показав кліп на нього. Музикант записав пісню разом із популярною корейською співачкою IU та випустив трек під своїм давнім псевдонімом Agust D.

Позначка "Pt.2" у назві - не випадковість: "People Pt.2" - своєрідний "сіквел" композиції "People", яку Шуга випустив у 2020 році на мікстейпі "D-2", також записаному під ім'ям Agust D. People Pt.2» – перший сингл із майбутнього дебютного альбому артиста «D-Day», реліз якого відбудеться 21 квітня. Повідомляється, що це буде остання робота Шуги під псевдонімом Agust D. Разом із релізом на Disney+ вийде документалка про артиста, Suga: Road to D-Day.

За звучанням «People Pt.2» – балада з елементами R&B та мелодійного репу. У тексті пісні Шуга та IU розмірковують про емоційні втрати, самотність, кохання та компроміси.

"People Pt.2" - вже друга спільна робота Шуги та IU. У 2020 році вони випустили композицію «Eight», де Шуга виступив не лише як запрошений виконавець, а й у ролі продюсера та співавтора пісні. «Eight» сподобалася фанатам обох музикантів та отримала премію MAMA Award як найкращий дует.

Childish Gambino розповів, що пісня This Is America спочатку була дис-треком на Дрейка

Пісня Дональда Гловера «This Is America», випущена ним під псевдонімом Childish Gambino, спочатку була зовсім іншою – без жодного соціального підґрунтя. Артист задумав її як дистрек на Дрейка і змінив пісню вже в процесі.

Про це Дональд Гловер - саме так звати Childish Gambino - розповів в інтерв'ю журналу GQ. За словами музиканта, працювати над дистреком було весело, але потім він виявив, що пісня звучить аж надто потужно:

«Тож я подумав, що з цим було б непогано пограти. Довгий час усе було так, доки я не поділився ідеєю з Хіро [режисером кліпу Хіро Мураєм], і він погодився це зробити».

Сингл This Is America незабаром відзначить своє п'ятиріччя – його прем'єра відбулася 6 травня 2018 року. Він став головним хітом у кар'єрі Childish Gambino/Дональда Гловера, очоливши чарт Billboard Hot 100 і принісши йому чотири «Греммі»-2019, включаючи «Запис року» та «Пісню року». Гловер недарма згадав в інтерв'ю про кліп: саме відео зробило This Is America такою популярною. У ньому порушуються питання расизму, поліцейської жорстокості та збройного насильства. На сьогоднішній день ролик набрав 875 млн переглядів на YouTube.

Хоча This Is America стала великим хітом, вона не увійшла до жодного з альбомів Childish Gambino. Його остання на сьогоднішній день платівка «3.15.20» побачила світ 15 березня 2020 року, що відображено в її назві.

Дональд Гловер – не лише успішний музикант, а й популярний актор. Він зіграв головну роль у серіалі «Атланта» (2016-2022), який сам і створив: шоу розповідає історію музичного менеджера Ерна Маркса та його двоюрідного брата Альфреда Майлса, який намагається зробити реп-кар'єру. Ще одна відома роль Дональда Гловера – Трой Барнс у серіалі «Спільнота». Хоча фінальний сезон шоу вийшов аж у 2014 році, зараз Гловер повернувся до образу Барнса – за «Спільнотою» почали знімати повнометражний фільм. Крім цього, 2023 року має відбутися прем'єра серіалу «Містер і місіс Сміт», заснованого на однойменному фільмі – у ньому Дональд Гловер зіграв Джона Сміта.

Кайлі Міноуг та Олівер Хелденс випустили трек «10 Out of 10»

Вийшла спільна композиція Кайлі Міноуг та Олівера Хелденса «10 Out of 10». Як і багато робіт співачки, це позитивний танцювальний трек з впливом синті-попа та диско.

Олівер Хелденс – популярний нідерландський продюсер, який входить до топ-10 найкращих діджеїв світу за версією DJ Mag. Найбільшу популярність він отримав завдяки хітам Gecko (Overdrive), Last All Night (Koala), The Right Song і Turn Me On. Хелденс завжди хотів попрацювати з Кайлі Міноуг, у чому зізнався сам:

«Напевно, це моя найбільша співпраця на сьогоднішній день. Працювати з Кайлі – моя здійснена мрія… Продакшн частково натхнен синті-попом і диско 1980-х, хаусом 1990-х та євроденсом 2000-х з поворотом у стилі сучасної музики і, звичайно, з виразною басовою лінією».

Останній на сьогодні альбом Кайлі Міноуг Disco виходив у жовтні 2020 року. Але співачка вже готує нову платівку: як повідомляє журнал Retro Pop, реліз мав відбутися на початку 2023 року, але Кайлі Міноуг відклала його, щоб ще попрацювати над треками. Вона поділилася деякими подробицями в інтерв'ю The Irish News:

«Я не можу розповісти надто багато. Але є трохи електроніки 2000-х, хауса 1990-х і те, що я люблю називати емото-поп».

Наступний альбом стане вже 16-ю (!) студійною роботою в дискографії Кайлі Міноуг. Незабаром після виходу Disco співачка виступила на онлайн-концерті Дуа Ліпи «Studio 2054» і представила ремікс пісні «Real Groove» за участю Липи. У 2021 році Кайлі Міноуг випустила спільні треки з Years & Years і Джессі Вер - A Second to Midnight і Kiss of Life відповідно.

Майбутній альбом Кайлі Міноуг поки не має ні можливої назви, ні передбачуваної дати виходу. Однак 28 травня Міноуг відзначить своє 55-річчя: можливо, на честь майбутнього ювілею співачка щось представить.

Знайдено перший запис британського концерту The Beatles

The Beatles

У Великій Британії знайшли найраніший запис концерту The Beatles у країні. Як передає ВВС, виступ був записаний 60 років тому – 4 квітня 1963 року. Того дня бітли зіграли у школі Стоу, розташованій у графстві Бакінгемшир.

Виступ The Beatles записав один із учнів школи – Джон Блумфілд, якому тоді було 15 років, а зараз 75. Блумфілд розповів про це журналістці Самірі Ахмед: вона вирушила до школи, щоб зібрати матеріал для передачі на BBC Radio 4, присвяченій 60-річчю концерту . Ось що вона пише:

«Унікальний виступ Beatles, аудиторія була майже повністю чоловічою. Що важливо, реакція публіки не заглушає концерту, незважаючи на гучні оплески».

Історія у виступу теж цікава: The Beatles запросив до школи один із її учнів, Девід Мурс – він написав листа менеджеру групи Брайану Епстайну. Джон Блумфілд тоді дуже цікавився технічними новинками та записав концерт на котушковий магнітофон, передовий за мірками того часу.

Цей виступ The Beatles відбувся лише через два тижні після виходу їхнього дебютного альбому «Please Please Me» – він побачив світ 22 березня 1963 року. Тому в сетліст виступу увійшли композиції з нього, а також кавер-версії на пісні R&B-артистів. Цей стиль бітлам завжди був близький: так, у плейлисті Джорджа Гаррісона, що недавно з'явився, з 1965 року більшу частину списку склали соул-виконавці. На самому початку виступу The Beatles виконали "I Saw Her Standing There", після чого перейшли до "Too Much Monkey Business" Чака Беррі. Музиканти також приймали заявки від аудиторії та багато жартували.

Поки запис, про який йдеться, недоступний – його послухали лише Саміра Ахмед та Марк Льюїсон, провідний фахівець із The Beatles. На думку Льюїсона, це дуже важливий запис, який показує легендарну групу на порозі світової слави. Він уточнив, що не знав про її існування та сподівається, що з нею зроблять щось «добре, конструктивне та творче».

Читайте также


up