Ірина Гонташ заспівала українську лемківську народну пісню «Маєран»

Ірина Гонташ заспівала українську лемківську народну пісню «Маєран»

Ірина Гонташ - бібліотекарка з Тернополя, що любить співати. Пісня виконана в честь бабусі Розалії, яка була лемкинею.

Люблю пісню за жартівливість і веселість. Улюблений сценічний одяг – сукня, пошита з вишитих бабусиних подушок і лемківська ґорсетка - спадок від прабабусі.

Пісня була випущена для популяризації української культури. А саме для ознайомленням з етногоафічною групою лемками та їх культурною спадщиною. У кліпі знімалася у двох образах. На першому – в лемківській прикрасі з бісеру – кривулі. Другий образ – ґорсетка, яка перейшла у спадок від прабабусі-лемкині Марії. Також гафрована спідниця, схожа на ту, що носили лемкині та взуття, схоже до лемківських постолів. Цим я хотіла показати, які українці чудові та різні. А також талановиті.

Пісня - могутній інструмент, який яскраво розповідає про культуру, історію та звичаї цілого народу. Наш обовʼязок берегти і популяризувати її. Особливо, коли ця пісня наших предків.

Цей мій перший офіційний реліз. Минулого року написала кавер-версію пісні Kim Walker-Smith-Throne Room на підтримку України під назвою «Могутня,незламна» і зняла на неї кліп.Також планую записати ще одну кавер-версію найближчим часом.

Читайте также


up