30-11-2022 Розваги 343

5 різдвяних фільмів, які ви навряд чи дивилися

5 різдвяних фільмів, які ви навряд чи дивилися

Впевнені, ви вже морально приготувалися до того, що найближчим часом дивитися доведеться лише класику. Чарівність, красиві різдвяні прикраси, щасливі люди в піжамах, що поєднуються. Або, навпаки, фільми з мішурою, салатом олів'є та кришталевими келихами під шампанське.

Сперечатись не будемо, це все заряджає на святкову атмосферу як слід. Для тих же, хто вирішив подивитись на свято по-новому або просто трохи відволіктися від знайомих героїв – наша добірка із різдвяними фільмами.

"Санта-Клаус завойовує марсіан" (1964)

Санта-Клаус завойовує марсіан

Якщо ваша уява, вихована на фільмах про космічні завоювання, вже намалювала історію про тріумфальне поневолення сивим старим далеких планет – відкиньте ці думки. Фільм Ніколаса Вебстера насправді про те, що марсіани вирішують відтворити своє Різдво, попередньо викравши Санта-Клауса. Звичайно, виходить спочатку слабенько, як у «Жасі перед Різдвом» Тіма Бертона, де обігрується ідея про те, що реальний дух свята може з'явитися тільки якщо сильно віриш у добро і людей. У результаті всі ці прості істини сягають навіть далеких від життя Землі марсіан, і закінчується все цілком у дусі добрих комедій. Цікаво, що це перший фільм, де з'являється місіс Клаус – дружина та головна помічниця бородача.

«12 мавп» (1995)

12 мавп

Антиутопія від Террі Гілліама з Брюсом Віллісом та Бредом Піттом у головних ролях. Небезпечний вірус, який поширився планетою, щоб убити все живе – не найкраща приправа до святкового настрою. Але різдвяного в картині про подорожі небезпечними часами набагато більше, ніж може здатися. У кадрі постійно з'являються зимові декорації та натяки на тихе сімейне свято, герої носять затишні светри, а міста у фільмі прикрашені снігом та великою кількістю вогнів. Варто дивитися тим, кого не налякаєш теоріями змови: все-таки ми вже не перший рік живемо пліч-о-пліч з вірусом невизначеного походження.

«Ще одна п'ятниця» (2002)

ще одна п'ятниця

Різдво, хоч би як намагалися маркетингові підрозділи, не скасовує разом всі складнощі, з якими можна зіткнутися в житті. У фільмі Маркуса Ребоя Санта-Клаус не дарує жодних подарунків і не пригощає цукерками, він нахабно залазить у квартиру через вікно та викрадає всю готівку (які продумано сховану у стереосистемі). Його мішенню виявляються брати (Айс Кьюб і Майк Епс), які тільки недавно з'їхали від батьків і почали заробляти, тому просто прийняти факт пограбування – не про них. За допомогою сімейних зв'язків, хитрощів та невеликого розбою брати влаштовують небезпечну погоню за грошима.

«Одного разу в Токіо» (2003)

Одного разу в Токіо

Повнометражний аніме-фільм від режисера Сатосі Кона. Троє бездомних, які блукають вулицями Токіо, давно втратили віру в людей та своє майбутнє. Якось узимку вони знаходять новонароджену дівчинку і вирішують, що самі відшукають її батьків, щоб не віддавати дитину до притулку. Бажання зробити добро іншій беззахисній істоті призводить до того, що кожен із трійці знаходить спокій і будинок. У цій різдвяній історії все, що відбувається, виявляється тісно пов'язаним між собою – справжнє диво Різдва. Знайдену маля так і назвали Тиха Ніч – як одну з головних святкових пісень католиків.

«Просто друзі» (2005)

«Просто друзі» (2005)

Дивна романтична комедія з Райаном Рейнольдсом, де всі герої не дуже раді провести разом Різдво. У фільмі Роджера Камбла всі або були відкинуті, або будуть найближчим часом, або взагалі є анекдотичними персонажами. Зустріти свято в такій компанії ворогові не побажаєш: ніби потрапив на сімейну вечерю, перед якою пройшла масштабна сварка, а ти не знаєш, чому. І ось ти сидиш і намагаєшся вдавати, що не помічаєш обстановки. Можливо, в цьому і є дух Різдва: божевільне свято, в якому всі мчать надолужити упущене за всяку ціну.


Читайте также