У Львові джаз лунає навіть із посуду та їжі

У Львові джаз лунає навіть із посуду та їжі

РУС

Із 23 по 27 червня у пікнік-зоні джазового фестивалю презентують інтерактивну інсталяцію «Поринь у джаз». Проект ТМ «Боржомі» і творчої групи Playtronica дозволить почути, як звучить їжа, і зіграти джаз прямо на пікніку, перетворивши на музичні інструменти і посуд, і свіжі овочі.

«Предмети на столі ― це музичні інструменти. Доторкніться до них і дізнаєтеся, як звучить їжа, як звучить пікнік, стіл, який чекає на гостей, ― розповідає художник Саша Пас. ― Тарілки ліворуч відповідають за вибір ритму, тарілки у центрі ― за мелодію басу, овочі, фрукти і трави ― звукові ефекти. Щоб спробувати створити свою мелодію, використовуйте клавіші у правому нижньому куті».

Для інсталяції художники, які об’їхали зі своїми проектами увесь світ ― від Нью-Йорка до Барселони ― використовують електронний конструктор Playtron. При підключенні він перетворює будь-які предмети на пульти керування, джойстики, музичні інструменти. Так огірок дуже просто може стати фортепіанною клавішею, а обідня тарілка ― ударною установкою».

«Боржомі» ― синонім до слова «задоволення», ― говорить організатор проекту Оксана Панкіна. ― Ми раді подарувати кожному гостю нашої інсталяції задоволення від музичного експерименту, від можливості дізнатися, як звучить пікнік зі смаком джазу. Ми хочемо, аби кожен відчув себе трохи митцем, трохи імпровізатором, придумав свою найсмачнішу, найапетитнішу мелодію і створив собі настрій перед концертами».

Інсталяція розташується у пікніковій зоні Alfa Jazz Fest у Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького. Тут усі охочі зможуть відпочити на свіжому повітрі, перекусити у зоні фуд-корту, насолодитися атмосферою джазу під акомпанемент кращих світових джаз-бендів, що звучатимуть із великих екранів.

Дістатися до пікнікової зони можна на єдиній у Львові пересувній сцені – двоповерховому автобусі-кабріолеті із джаз-бендами на борту.


© md-eksperiment.org


Читати також