16.09.2023
Literature
eye 74

Война. Ден 536

Война. Ден 536. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
 
Цяла нощ вчера руснаците бомбардираха Украйна с каквото могат. Масирана атака срещу Одеса и региона. Много съжалявам за всички, които виждат този ужас и живеят в този страх, особено децата. Моя приятелка от Одеса се прибрала вкъщи в два часа нощта от укритието но те пуснали нови и нови ракети, и е трябвало отново да се върне в убежището. Тя казва: "Вземам лекарство за алергия, толкова много искам да спя, че просто нямам сили да се върна в укритието." Наистина е много трудно. Родителите носят малките сънливи деца в мазета и паркинги. Сърцето се къса.
В резултат на нощната атака в Одеса са повредени 113 сгради
"В резултат на падащи отломки и взривната вълна в Одеса са повредени 113 сгради, включително 7 учебни заведения, една от които е архитектурен паметник.
През нощта руснаците обстреляха с ракети Степни в Запорожка област
Загинаха двама души. Спасени са още трима. В резултат на обстрел две жилищни сгради са напълно разрушени, още две къщи са повредени, а прозорците на съседните къщи са изпочупени.
Задържаха двама руснаци в Полша, разпространявали пропаганда за "Вагнер". Това съобщи министърът на вътрешните работи и администрацията на Полша Мариуш Камински.
„Агенцията за вътрешна сигурност, съвместно с полицията, идентифицира и задържа двама руснаци, които са разпространявали пропагандни материали на групата Вагнер в Краков и Варшава“, каза той.Те бяха арестувани и обвинени в шпионаж.
руснаци обстреляха село Козача Лопан в Харковска област: има ранени
Окупаторите отново обстреляха Харковска област: Атакувано е село Бугаевка. 14-годишно момче и 62-годишна жена са с охлузни рани в резултат на обстрела. Те са хоспитализирани. Също по време на обстрела няколко шрапнела са поразили линейката.
Междувременно руснаците вече са подготвили ракети за изстрелване, както на летища, така и в Черно море. През нощта ще има нов тежък обстрел.

Read also


up