01-10-2023 Literature 157

Война. Ден 566

Война. Ден 566. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
През нощта окупаторите атакуваха южната част на Одеска област
руснаците пуснаха няколко групи ударни безпилотни самолети в района на Измаил. Има попадение. Пристанището и друга гражданска инфраструктура са повредени.
Известно е за 6 ранени цивилни. Трима души са в тежко състояние.
русия вече е пуснала повече от 2000 атакуващи БпЛА от типа Shahed в Украйна
В СтраКоми въоръжените сили на Украйна напомнят, че украинските отбранителни сили са свалили първия ирански дрон точно преди една година - на 13 септември 2022 г.
„Общата цена на тези камикадзета е била, според различни оценки, от 40 до 100 милиона долара. Това са средните пенсии на 200-500 хиляди руснаци“.
Сутринта на 13 септември жителите на окръг Тулча, Румъния, получиха следното съобщение от системата RO-Alert: „Има вероятност някои предмети да паднат от въздуха. Запазете спокойствие! Подслонете се в мазета или убежища на гражданска защита. При липса на укрития, стойте на закрито, далеч от прозорци и външни стени". Съобщението е изпратено до жителите на 8 населени места. НАТО не отговаря по никакъв начин на това.
Днес имаше среща между двама диктатори. Ким Чен-ун вдигна чаша за здравето на путин и заяви, че е „уверен в успеха на русия“ в провеждането на т. нар. „СВО“, т.е. във войната срещу Украйна. Севернокорейският диктатор каза, че подкрепя всички решения на путин. Според него сега за КНДР „на първо място са отношенията с руската федерация“.
русия успя да преодолее санкциите и производството на ракети в руската федерация вече надхвърля нивата отпреди войната. русия закупува необходимите компоненти за тяхното производство през Армения, Турция и Казахстан.
„Благодарение на приходите от високите цени на енергията, русия получи възможност да внася контрабандно микроелектроника и други компоненти за високоточни управляеми оръжия. В резултат на това производството не само се възстанови, но и рязко се увеличи!"

Read also