26.09.2023
Literature
eye 51

Война. Ден 560

Война. Ден 560. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
 
Пак дронове през нощта, въздушни тревоги и безсъница.
В Одеса „шахеди“ повредиха гражданска и пристанищна инфраструктура
Три часа руските терористи атакуваха южната част на Одеса с дронове. Това е четвъртото нападение в Измаилска област за последните пет дни.
„В резултат на днешния набег на шахедите в няколко населени места бяха повредени съоръжения на гражданската и пристанищната инфраструктура, асансьор и административна сграда“. Един цивилен е ранен: шофьор на камион е получил лека травма на крака.
руските войски удариха с балистични ракети Запорожка област. На място са отишли ​​спасители и медици.
руснаци обстрелваха Херсон и района сутринта: има ранен.
"Около 7:00 сутринта руската армия обстреля Херсон от временно окупирания ляв бряг. По предварителна информация в резултат на попаденията се е запалил апартамент в центъра на града и са повредени къщи в Днепърски и Корабельни райони"
Врагът атакува от дрон и цивилен в Одрадокамянка. По 58-годишен мъж е хвърлен взривен предмет, в резултат на което той е ранен в главата и гърдите. Пострадалият е в болница.
Повече от 700 украинци вече са пострадали от руски мини. От началото на пълномащабната въоръжена агресия на руската федерация 740 души са били ранени от взривни предмети. 242 души са загинали, други 498 са ранени с различна степен на тежест. Пострадали 76 деца, 13 от които са починали.
България въоръжава бреговата си охрана с ракети заради заплахи от руската федерация. „В момента не виждаме пряка заплаха за българските пристанища, но на силата отговаряме със сила. Затова започнахме да купуваме ракети за бреговата охрана, за да не смее никой да се доближи до нашите черноморски градове“, каза българският премиер Николай Денков. Той припомни руските ракетни удари над Варна през 1915 г., извършени от вода.
Според него националният интерес на България е фронтовата линия с агресорът в лицето на русия да са възможно най-далече от границите на страната.

Read also


up