26.09.2023
Literature
eye 49

Война. Ден 558

Война. Ден 558. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
 
 
Първо искам да изкажа съболезнованията си на българите за наводнението, което стана и уби хора. Това е много страшно. Нека възможно най-скоро да се преодолеят последствията от тази трагедия.
МВнР на Куба разкри незаконното участие на свои граждани във войната срещу Украйна на страната на русия
В момента Министерството на вътрешните работи на Куба работи за неутрализиране и премахване на мрежата за трафик на хора с цел участие във военни операции.
Те подчертават, че „враговете на Куба разпространяват изкривена информация, която има за цел да опетни имиджа на страната и да я представи като съучастник в тези действия, което ние решително отхвърляме“ и отбелязват, че Куба не участва във войната срещу Украйна.
Растежът на световната икономика се забави значително поради руската инвазия в Украйна, - ръководителят на МВФ
След силния глобален икономически растеж от над 6% през 2021 г., възстановяването се забави значително. Кристалина Георгиева посочва като основна причина нахлуването на русия в Украйна през 2022 г.
„Прогнозираме, че това слабо представяне ще продължи и глобалният растеж ще бъде около 3% в средносрочен план. Това е най-ниското ниво на растеж от десетилетие по начин, коригиран спрямо инфлацията...“, каза тя.
Случаи на нарушения на въздушното пространство на трети страни от руснаци по време на последната руско-украинска война
На територията на кои трети страни са летели руски дронове и ракети и официалната реакция на правителствата в инфографиката на изданието "Слово и дело". Прилагам снимка.

Read also


up