26.09.2023
Literature
eye 47

Война. Ден 556

Война. Ден 556. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk

През нощта врагът атакува Одешчия с „шахеди“: унищожени са 22 атакуващи БПЛА
Регистрирани са общо 25 изстрелвания на дронове.
За съжаление пристанищната инфраструктура е била ударена, в резултат на което е избухнал пожар, съобщиха от Южните отбранителни сили.
Известно е за 2 жертви.
Въоръжените сили пробиха първата отбранителна линия на руснаците, на която окупаторите изразходваха 60% от времето и ресурсите си.
В момента защитниците настъпват от двете страни на пробива и се окопават в завоюваните територии.
The Observer.
По думите му Въоръжените сили вече са между първа и втора линия на отбрана.
Сега, след като минното поле е пробито, руснаците са загубили голяма част от предимството си.
Той обясни, че втората линия не е толкова добре изградена, така че украинците могат да използват техниката си, въпреки че там все още има минни полета.
русия вербува мигранти от страните от Централна Азия за войната в Украйна - британското разузнаване
В Казахстан и Армения бяха забелязани онлайн реклами, предлагащи 5 140 щатски долара като старт, и заплати от 1 973 щатски долара.
В Костанайска област на Казахстан също има опити за вербуване на етнически руснаци.
Според анализатори от май 2023 г. русия набира мигранти от Централна Азия за участие във военните действия в Украйна, като им обещава бързо гражданство и заплата до 4160 долара.
Източници от разузнаването смятат, че по този начин русия иска да избегне допълнителна вътрешна мобилизация в навечерието на президентските избори през 2024 г.
руските терористи продължават да тероризират Херсонска област*
Около 18 часа окупаторите обстрелват жилищни сгради в Билозерка. Семейството е подложено на вражеска атака.
За съжаление 35-годишният мъж е починал на място. Пострадали са 36-годишната му съпруга и 9-годишната му дъщеря, които са настанени в болница. Травми по лицето е получил и 37-годишен местен жител.
Противникът удари и квартал Корабел в Херсон. 77-годишен мъж от Херсон е откаран в болница с охлузни рани на предмишницата.
Унгария иска да даде на русия „гаранции за сигурност“ и да не приема Украйна в НАТО*
Представители на кабинета на унгарския премиер Виктор Орбан продължават да използват руската пропаганда в изявленията си. Например, по време на реч пред студентите от летния университет във Вайте, ръководителят на администрацията на Орбан Хергей Гуджас заяви необходимостта да се предоставят на русия някои „гаранции за сигурност“ от западните страни.
Той заяви, че Украйна уж няма "реален шанс" да върне окупираните от русия територии. И също така, че русия не е заплаха за Централна Европа, тъй като нейната армия "не постигна бързи и пробивни резултати" по време на нахлуването в Украйна.
Според унгарския служител, за да се постигне дългосрочен мир, "западният свят, който подкрепя Украйна, трябва да предостави гаранции за сигурност на русия, но не и членство в НАТО за украинците".
В Херсонска област окупаторите стреляха по детска градина
В село Билозерка окупаторите удариха детска градина и нанесоха щети на сградата й, съобщи Херсон ОВА.
Към учебното заведение са полетели снаряди от реактивна артилерия.
 
 
 

Read also


up