26.09.2023
Literature
eye 31

Война. Ден 551

Война. Ден 551. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
 
Моля Ви, спазвайте информационна хигиена. Пропагандата ще проникне и в България, а пропагандата е много силно оръжие.
Главното разузнаване съобщи, че русия подготвя нов етап от информационната война срещу Украйна.
Разузнаването съобщава, че в близко бъдеще руската система за дезинформация ще се фокусира върху използването на следните теми и наративи:
  • „Масова мобилизация“: изглежда, че всички украинци без изключение ще бъдат подложени на мобилизация, независимо от пол, възраст, здравословно състояние, възраст.
  • „Разочарование на украинските партньори от възможността за победа“: въображаеми „договорки“ за „мир в замяна на територия“.
  • „Украинската контраофанзива не е успешна“: изглежда се увеличава броят на погребенията на украински войници, например в гробищата на големите градове, липсата на успех на фронта.
  • "Тотална корупция": изглежда, че държавата не се бори с корупцията и лъже за липсата на наказание за корумпираните служители.
  • „Красив“ живот в окупираните територии: видимо високи заплати, ниски цени, осигуряване на всичко необходимо, „развитие“ на инфраструктурата, възстановяване на разрушените жилища, „свободни“ избори в „един ден за гласуване“ според законите на русия. "Украйна се отказва от окупираните територии" с демонстрация на изфабрикувани документи;
Напомняме, че е необходимо да спазвате информационна хигиена и да се доверявате само на официални източници на информация.
Как да разпознаем фейкът?
Може би сте забелязали, че през последните седмици в социалните мрежи и световните медии нарасна количеството спорни, манипулативни новини, които се хвърлят там от руските специални служби и пропагандисти.
Украинското разузнаване обяви днес, че русия започва нов етап от информационната война.
Черниговска област: кола се взриви на боеприпаси, двама възрастни загинаха, две деца са в болница*
Пренебрегвайки предупредителните табели „Мина“, поставени покрай пътищата, хората отидоха да почиват на езерото. Колата е прегазила боеприпасите, които са детонирали, а колата се е запалила. В резултат на експлозията са загинали двама възрастни, а две деца са настанени в болница.
Опасността от мини в деокупираните населени места и там, където са се водили военни действия, е изключително висока. Маркировките, които предупреждават за потенциална заплаха, са поставени именно затова. Специална лента, табели "Опасно, мини!", "Стоп, мини!" — всичко това означава, че териториите са опасни! Погрижете се за себе си и живота си! Ако попаднете на взривоопасен или подозрителен предмет, обадете се на горещата линия 101 или 102, - призовават от Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна.
*Само днес в Херсонска област трима души загинаха от противопехотни мини*
"43-годишен тракторист загина в нива край Новопетровка поради взривяване на оставен от окупаторите взривен предмет. Също така в нива край село Садове загинаха още двама мъже на 51 и 28 години ранени, когато се натъкнали на руски мини“.

Read also


up