26.09.2023
Literature
eye 27

Война. Ден 545

Война. Ден 545. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
 
Вчера руснаците изстреляха над 20 дрона камикадзе над Украйна.
Те удариха училище в Ромни. Загинаха 4 души. „Спасителите от Държавната служба за извънредни ситуации са деблокирали телата на директора, зам.-директора, секретаря и библиотекаря. Ранени са още 4 души.
През нощта окупаторите унищожиха 13 000 тона зърно
„Няколко частни зърнени терминала и складове, както и товарна инфраструктура бяха повредени. Селскостопанските продукти бяха предназначени за Египет и Румъния“.
Износният капацитет на пристанище Измаил е бил намален с 15% само за тази нощ. Преди това се използваше пристанището в Рени - но там руснаците унищожиха 35 хиляди тона зърно. Общо 270 000 тона зърно бяха унищожени през месеца на атаките на пристанищата.
Как русия използва църквата като оръжие срещу Украйна. Една от определящите черти на украинската нация са нейните дълбоки религиозни корени, които датират от времето на Киевска Рус. Тогава княз Володимир Велики кръщава царството и полага основите за развитието на християнството на историческия терен на съвременна Украйна.
Именно този фактор русия използва за разпространение на своето влияние и пропаганда на територията на суверенна Украйна след разпадането на СССР.
За целта русия, и по-специално нейният управляващ елит използва руската православна църква, чийто действителен представител в Украйна е Украинската православна църква на Московската патриаршия. Тя беше рупорът на кремъл и пропагандатор на проруските настроения сред украинското население през повече от 30 години независимост на Украйна. Именно тази църква русия все още използва срещу Украйна през 9-та година от войната.
Вече всички знаят, че нечовекът и терорист пригожин е ликвидиран, дано е истина. Накратко, пригожин беше водач на зверската армия на руската федерация "Вагнер", която извърши едни от най-страшните престъпления срещу народани. Той заповяда да избият всички наши хора и деца, дори малки бебета в Бахмут и Соледар. Нека гори в ада завинаги

Read also


up