16-09-2023 Literature 691

Война. Ден 538

Война. Ден 538. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk

русия вероятно е започнала да използва самоделни дронове, базирани на Shahed, но все още зависи от доставките от иран - британското разузнаване
 „русия има за цел да стане самодостатъчна с ударни дронове през следващите месеци.  Въпреки това засега тя остава зависима от компоненти и цели оръжия от иран, които се доставят главно през Каспийско море“, пише разузнавателната агенция.
 Въпреки желанието на русия да създаде собствено производство на дронове, тяхната ефективност остава двусмислена, тъй като Украйна се е научила да сваля повечето дронове от този тип.
 Последиците от сутрешния руски обстрел на Херсонска област
 В Херсон противникът удари учебно заведение и територията на болница.  Ранени са трима души.  Единият от пострадалите е пациент на лечебното заведение.  55-годишен мъж е бил на лечение от исхемичен инсулт.  В резултат на обстрела е ранен в гърдите.
 В Зеленивка окупаторите нападнаха 45-годишен мъж, който работел на полето.  Той е настанен в болница с травма на крака.
 60-годишен мъж получи наранявания на главата в Хрещеновка.  Той се лекува.
 Освен това руската армия обстреля Микилске в полунощ.  Двойка: 60-годишна жена и 63-годишен мъж са получили средна телесна повреда в собствения си дом.  
 Министърът на отбраната на Китай отлетя за беларус
 По време на посещението Ли Шанфу ще проведе срещи и преговори с "беларуски държавни и военни ръководители, ще посети беларуски военни части".  Освен това делегацията на Министерството на отбраната на Китайската народна република ще извърши инспекция на монтажните цехове на предприятия от военно-промишления комплекс.
 Трябва да се отбележи, че ръководителят на Министерството на отбраната на Китайската народна република отлетя за Минск с полет на руската авиокомпания "Аерофлот". Всичко това са много ярки знаци за света кой за кого е и срещу кого.

Read also