16.09.2023
Literature
eye 69

Война. Ден 537

Война. Ден 537. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk

Снощи беше най-масираният обстрел от страна на окупаторите над Западна Украйна.  За съжаление не ни достига ПВО...
 15 души са ранени в резултат на ракетен удар в Лвивска област. Най-малкият пострадал е на 10 години, най-възрастният е на 72. Повечето от пострадалите са с драскотини и порезни рани от счупени стъкла и натъртвания.  Хоспитализирани са 5 души.
 Окупаторите са изстреляли 7 ракети по Лвив.  Една от тях беше свалена.
 Разрушени са 20 къщи в Железническия квартал.  Имаше пожари, повредени прозорци и покриви.  Счупени са прозорци в Лвивският медицински колеж "Монада", а също така е имало пожар в три сгради на промишлено предприятие.
 В Ставчани, област Лвив, са повредени 15 жилищни сгради в частния сектор, 6 от които критично.  Пострадали са и автомобили.
 В село Суховоля, област Лвив, 4 жилищни сгради в частния сектор са повредени от ракетни отломки.
...
 За съжаление има такава информация и за трима български граждани. Задържаха във Великобритания трима българи, шпионирали за русия. И тримата са базирани в Обединеното кралство от много години, работейки на различни работни места и живеейки в няколко селски къщи. Тримата обвиняеми бяха арестувани съгласно Закона за държавните тайни от детективи от лондонската полиция за борба с тероризма, която носи национална отговорност за шпионаж, съобщава BBC.
 руската федерация удари Украйна с ракети Х-101, произведени тази година
Ракетите, с които тази нощ руските военни атакуваха Украйна, са произведени през април.  Такива ракети съдържат 30 чужди микросхеми.
Полша проведе най-големия военен парад, посветен на Деня на въоръжените сили на Полша от десетилетия.
 "Свободни сме благодарение на това, че защитниците на Украйна сдържат руската агресия. Ако някой не разбира това и критикува нашата подкрепа, той не разбира нищо", каза полският президент Анджей Дуда.

Read also


up