26.09.2023
Literature
eye 33

Война. Ден 540.

Война. Ден 540. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
 
руската федерация се опитва да заличи националната идентичност на украинците във временно окупираните територии
Това съобщиха от Министерството на отбраната на Великобритания.
„Целта на русия е да създаде прокремълско информационно пространство в окупираните територии, за да подкопае украинската национална идентичност“, се казва в съобщението.
Отбелязва се, че от 1 септември 2023 г. ще бъде издаден нов учебник по история на руската федерация за училищата в окупираните региони на Украйна и цялата руска федерация. В него се възхвалява така наречената специална военна операция и се описва Украйна като "ултратерористична" държава.
Българи, моля ви да бъдете критични към информацията, която получавате. Пропагандата на руската федерация в България е много голяма.
През нощта руската армия удари Комишувас в Запорожка област
"Две управляеми авиационни бомби удариха жилищен квартал. Унищожено е местно учебно заведение. От взривната вълна и отломките са повредени близки жилищни сгради.
Днес руснаците отново удариха Запорожие
"Към момента е известно, че от взривната вълна са отнесени прозорци на апартаменти и балкони и прозорци на стълбищни клетки в три високи сгради".
Също така две учебни заведения са получили щети.
руската армия стреля по един от т.нар. "Пунктове на непобедимостта" в Часов Яр
Ранени са две жени на 73 и 76 години и 72-годишен мъж - той е настанен в болница с множество охлузни рани. Пострадала е и 67-годишна служителка на хуманитарния щаб, съобщиха от районната прокуратура.

Read also


up