26.09.2023
Literature
eye 28

Война. Ден 539

Война. Ден 539. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
 
Благодаря ти мила България.
България се присъединява към декларацията на Г-7 за гаранции за сигурност на Украйна*
Това съобщава Българска телеграфна агенция.
"България оказва политическа и практическа подкрепа на Украйна. Така, противопоставяйки се пряко на руската агресия, България допринася за защитата на свободата, сигурността и суверенитета на всички европейски страни-членки".
Това е вече 16-ата страна, която се присъединява към гаранциите за сигурност.
руските нашественици откриват кадетски класове във временно окупираните територии
"В тези класове руснаците планират да учат децата на основите на военното дело и да провеждат "патриотично възпитание". Този процес ще се ръководи от бойци от "росгвардия", сътрудници на "Министерството на образованието" и други служители на окупационни администрации“.
Ето как руснаците планират да оправдаят престъпленията си и да подготвят украинските деца да продължат войната "с ръцете си".
Окупаторите отведоха още 450 украински деца в русия
Под прикритието на встъпителна кампания руснаците доведоха в Ярославъл 50 гимназисти, съобщава Центърът за национална съпротива.
Врагът също води по-малки деца в детски лагери за „рехабилитация“, по-специално:
▪️200 деца от Довжанск до Анапа;
▪️ 150 деца от временно окупираните територии на Херсонска област и 50 от Запорожия до Краснодарска област.
В лагерите на децата се дават концерти на руски звезди, както и "патриотично обучение", където местните учители им промиват мозъците. Децата често не се връщат.
„По този начин врагът продължава политиката на унищожаване на цяло поколение украинци, отвеждане на деца в руската федерация с последваща асимилация“.
В момента четвъртата тревога за деня продължава в западната част на Украйна. руснаците вдигат самолети в небето в търсене на нашата противовъздушна отбрана...

Read also


up