26.09.2023
Literature
eye 30

Война. Ден 541

Война. Ден 541. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
 
Още един черен ден за украинците. Днес е голям православен празник, като празника на Спасителя. Хората излязоха от църквата с осветени плодове, а рашистите изстреляха ракети директно в центъра на Чернигов, в драматичния театър. Те убиха 7 души, включително 6-годишно момиченце. Ранени са 129 души. Не е възможно това да се търпи всеки ден. Всички сме просто полумъртви. Горките хора...
През нощта руснаците обстрелваха индустриалната зона на Краматорск
„Един от цеховете на фабрика беше разрушен.
През нощта врагът отново атакува Хмелницки
„В няколко села в района на Хмелницки 30 къщи бяха повредени от взривната вълна, прозорците и вратите бяха счупени в 32 домакинства“.
2 жени са ранени от осколки от стъкло, още 6 души са отишли в болница в състояние на шок.
Жена загина при обстрел в Гуляйпол
Сутринта Запорожка област беше обстрелвана от зенитни оръдия и артилерия.
За съжаление семейна двойка в Гуляйполе попадна под вражеския обстрел: 56-годишна жена загина, а 61-годишен мъж беше ранен. Бързо е откаран в лечебно заведение.
ВЕЦ Каховка вече не подлежи на възстановяване, - Министерство на вътрешните работи
В резултат на терористичната атака са разрушени 11 от 28 горни участъка на язовира, каза министърът на вътрешните работи Игор Клименко по време на среща с представители на чужди дипломатически институции относно изграждането на система за изпълнение на Формула на мира, съобщават от пресслужбата на МВР.
150 тона смазка изтекоха в 3-та машинна зала на ВЕЦ-а. 180 населени места бяха включени в зоната на бедствие. Най-малко 34 души загинаха, други 28 бяха ранени. 39 души се считат за изчезнали (на територия, контролирана от правителството).
От наводнените райони бяха евакуирани почти 4000 души и стотици домашни животни. По време на спасителната операция и евакуацията окупаторите многократно са откривали огън по хората, припомнят от МВР.

Read also


up