26.09.2023
Literature
eye 30

Война. Ден 543.

Война. Ден 543. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
 
руските власти избраха окупираните територии на Запорожка област за място за изхвърляне на боклук, - кметът на Мелитопол*
„От началото на пълномащабното нашествие в нашата земя се кара пушечно месо, което в блатата му „небето димеше“, а от смъртта им роднините получиха по пакет пелмени. Носят на фронта стотици единици от своето "безаналогово" оборудване и боеприпаси, които ще ръждясват в нашите степи още десетки години. Те обявиха изграждането на заводи за преработка на отпадъци във временно окупираните територии, така че битовите отпадъци също да могат да бъдат докарани тук".
Кметът на временно окупирания град отбеляза, че сега, според правозащитници, руснаците ще отведат затворници от блатата в окупираните територии.
„Ще се решат едновременно два въпроса: „зеките“ ще работят във временно окупираните територии, където никакви пари не могат да привлекат специалистите да работят там. Затворниците от руската федерация ще променят етническата и менталната картина на окупираните територии. Точно както беше през Донецка и Луганска област през миналия век, когато там насилствено заселиха жителите на рф и отведоха тези, които бяха амнистирани“.
В Херсонска област окупаторите отново хвърлиха експлозиви от дрон директно върху цивилен.
Около 12:00 ч. руснаците хвърлили взривен предмет по 43-годишен мъж, жител на село Золота Балка. Вследствие на нападението той е получил множество охлузни рани в областта на гърдите, корема и крака. Пострадалият е хоспитализиран, оказва му се медицинска помощ.
руската пропаганда е много ефективна, както вътрешно, така и външно. Нивото на влиянието й не намалява, въпреки високата публичност и глобалното разбиране на проблема.
Дори най-уважаваните чуждестранни експерти все повече повтарят руски наративи и разпространяват руска пропаганда и не е чудно защо - русия харчи значителни суми пари, за да гарантира, че нейните наративи остават преобладаващи и в същото време невидими за невъоръжено око.
В област Хмелницки, в резултат на нападение от "шахиди" на 19 август, архитектурният паметник на крепостта Меджибиз от 16 век е повреден
По време на обстрела там се е провеждало училище по лидерство, в което са били 300 ученици. След обявяването на въздушна тревога те се приютиха.
Прозорците, вратите на музея и покривът на Рицарската кула са частично разрушени от взривната вълна.

Read also


up