26.09.2023
Literature
eye 46

Война. Ден 555

Война. Ден 555. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
 
 
Днешният текст за реалностите на войната ще бъде за нашите невинни деца.
Окупаторите в Донецка област заплашват да отнемат деца, ако не учат по програмата на русия*
От 15 до 30 август представители на руските окупационни администрации проведоха агитационни събития във временно окупираното селище Волноваха, Донецка област и други населени места от Волновахски район.
„Семействата, отказали да изпратят децата си в учебни заведения, се посещават от представители на районните управления на образованието, придружени от ФСБ на руската федерация, с цел провеждане на превантивни разговори. На родителите са съставени протоколи за неправилно изпълнение на родителски задължения“, съобщават от Генералния щаб.
Родителите бяха заплашени в случай на съставяне на три такива протокола с лишаване от родителски права и прехвърляне на деца под грижите на социалните служби в домове за сираци на територията на руската федерация.
*В Германия мъж нападна украински деца, защото говорят украински*
На 26 август в германския град Айнбек, провинция Долна Саксония, украински деца бежанци бяха нападнати от рускоговорящ мъж, който настоял да спрат да говорят украински и да започнат да говорят руски и твърдял, че „Украйна е започнала войната“.
Мъжът хванал украинско момиче за косата, а след това хванал 10-годишно момче и го хвърлил през парапета на моста. То е паднало върху метални греди, получил е натъртвания по главата и крака, след което паднал в канала. След това мъжът хвърлил бутилка по него и избягал от местопрестъплението.
Детето е откарано в болница. Според прокуратурата той не е сериозно пострадал. В момента полицията издирва нападателя. В разследването се включиха дипломати.
*руснаците подпалиха минни полета, за да спрат настъплението на въоръжените сили, - The New York Times*
Според украинските военни руснаците са започнали да затрудняват преминаването на Въоръжените сили през минни полета, опитвайки се да спрат напредването на украинските войници, пише The New York Times.
Нова тактика на окупаторите е, че поръсват минното поле със запалимо вещество. Когато въоръжените сили започват да разминират полето, окупаторите използват безпилотен летателен апарат, за да пуснат върху него граната, в резултат на което запалимото вещество започва да гори и води до експлозия на мини.
Цивилни също бяха убити днес в Херсонска област, Сумска област и Донецка област.

Read also


up