26.09.2023
Literature
eye 53

Война. Ден 563

Война. Ден 563. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
 
Снощи рашистите пуснаха дронове камикадзе върху Украйна, в столицата. В навечерието на неделя нечовеци бият нашенци. Родителите носеха децата си в бомбоубежищата... Силите за противовъздушна отбрана унищожиха 25 от 32 Шахеда, изстреляни от врага
руските окупатори насочиха по-голямата част от ударните БПЛА към района на Киев“.
Три пъти през нощта Никопол е обстрелван от тежка артилерия
„Десетина снаряда полетяха в областния център. Пострадала е комунална компания"
руснаците атакуват Украйна с "прясно направени" оръжия, - ГУР
През август руснаците удариха Украйна с ракетни оръжия, произведени през третото тримесечие на тази година.
„Миналата година те напълно превърнаха икономиката във военна система. Днес отбранителният промишлен комплекс се опитва да увеличи усилията си да произвежда това, което наричат високотехнологични видове оръжия. И виждаме, че същите удари, които се нанасят сега, особено от май това, което се произвежда в техните предприятия, веднага отива в армията и веднага се използва у нас“.
Според него в настоящия момент в руската федерация цялата държава е въвлечена във войната срещу Украйна.
"Това включва въоръжените сили, силовите структури, това са мощни мобилизационни мерки. Просто така за три месеца мобилизираха 310 000 военнослужещи, които "влязоха" във въоръжените сили", каза представителят на ГУР.
В района на Киев инфраструктурен обект, частни къщи, училище, детска градина и селски съвет бяха повредени при нощно нападение от БПЛА. Тревогата продължи повече от 3 часа.
В резултат на нападението е повреден инфраструктурен обект в един от кварталите. Жертви няма, 4-ма са ранени.
В един от кварталите на региона от взривната вълна са пострадали 8 частни къщи: изпочупени са прозорци, врати, пострадали са фасади и покриви. Последствията се отстраняват.
В едно от населените места от взривната вълна са пострадали помещения на училище, детска градина и селски съвет. В другата- учебно-възстановителен център.
Гори горска почва. Пожарите се потушават своевременно.
руснаците стреляха по кола на чуждестранни доброволци в Донецка област: има убити, ранени и изчезнали. Чужденците са били доброволци на организацията Road2Relief. Както съобщава организацията, доброволци в микробус са отишли от Славянск до село Иванивске, в посока Бахмут, за да оценят нуждите на цивилните. руските войски са обстреляли колата им в района на Часов Яр. Колата се преобърнала и се е запалила.
В колата са били германският медицински доброволец Рубен Мавик, шведският доброволец Йохан Матиас Тир, канадският доброволец Антъни „Тонко“ Игнат и испанският доброволец и директор на организацията Road2Relief Ема Игуал.
Германецът и шведът са получили тежки охлузни рани и изгаряния, в момента са в болница в стабилно състояние. Вече е потвърдено, че Тонко е починал - тялото му е извадено от местопроизшествието. Състоянието на Ема все още не е известно, тя се смята за изчезнала.
русия е разположила 46 пускови установки "Искандер" по украинската граница.
„Именно този комплекс удари Украйна на 8 септември. Както с балистични ракети, така и с крилати ракети, също от комплекса „Искандер“. Така се извършва методично унищожаване на предимно граждански обекти на нашата държава.“

Read also


up