01.10.2023
Literature
eye 164

Война. Ден 570

Война. Ден 570. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
През нощта рашистите обстрелваха Одеска област, ракети полетяха към Виница и Уман (където в момента се намират 35 000 евреи от Израел и Америка). Въздушната тревога в нашата област започна преди зазоряване.
*Окупаторите удариха през нощта зърнохранилище в Одеса*
През нощта на 17 септември руските военни атакуваха Одеска област с ракети и безпилотни самолети, нанесоха щети на селскостопанската инфраструктура, съобщи ръководителят на ОВА Олег Кипер.
„Има попадение на територията на Березовски район. Руските терористи нанесоха щети на селскостопанската инфраструктура: земя и складове за зърно.“
От днес сутринта руснаците масирано бомбардират Авдиевка с артилерия.
руснаците удариха през нощта гражданско предприятие в Харков с 4 ракети С-300
„Около 0:30 врагът нанесе ракетен удар по град Харков. Записано е, че 4 управляеми ракети от системата за противовъздушна отбрана С 300 са поразили сграда на гражданско предприятие. Възникнал е пожар."
Премиерът на България оприличи фермерите, възмутени от вдигането на забраната за внос на зърно от Украйна, с "терористи"
Българският премиер Николай Диенков реагира остро в събота на отказа да се срещне с местни
фермери, които планират мащабни протести след отмяната на забраната за внос на зърно от Украйна. Думите на Денков са цитирани от портала на БНР.
„Представителите на сектора не могат да гледат с пренебрежение на европейските искания при положение, че тракторите, с които искат да блокират пътищата, са закупени с европейски средства; не могат да кажат, че Европа не ги интересува, след като повечето от средствата, които получават под формата на на субсидии и помощи, са европейски“, каза той.
Денков посъветва зърнопроизводителите да се откажат от еврофондовете, а след това да забранят украинските стоки.
"Не преговарям с терористи", заяви българският премиер, когато фермерите отказаха среща с него"
В Херсонска област мъж е убит в резултат на вражески огън, друг се е взривен на мина по време на полеви работи*
окупаторите са подпалили с. Томина балка, Билозерска околия. Мъж, роден през 1954 г., е бил обгърнат от пожара в двора си. Получените наранявания са били несъвместими с живота, съобщи началникът на района Александър Прокудин.
В Бериславски район
по време на полска работа трактор се е натъкнал на руска мина. В резултат на експлозията 45-годишен мъж е получил множество наранявания и е починал на път за болницата.
Пострадал е и 26-годишен мъж. Той е настанен в болница в средно тежко състояние.

Read also


up