01.10.2023
Literature
eye 162

Война. Ден 567

Война. Ден 567. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
Южна Корея отдавна знае, че Северна Корея прехвърля оръжие на русия за войната срещу Украйна.
„Трудно е да се говори за това, тъй като това е въпрос на разузнаване, но ние отдавна потвърдихме, че оръжия, предоставени от Северна Корея, се използват от русия на бойното поле в Украйна“.
Предния ден началникът на ГУР на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов също съобщи, че доставките продължават вече месец и половина. Според него става дума за артилерийски снаряди и ракети за зенитно-ракетен комплекс "Град".
В Херсонска област снаряд удари къща. Имало деца в мазето. Загина 6-годишно дете, а 13-годишно момче е в много тежко състояние в болнична кома. 
В Херсонска област беше взето решение за задължителна евакуация на семейства с деца от населени места, които постоянно се обстрелват от врага
Румъния затвори небето за самолети и дронове в 30-километрова зона от границата с Украйна. Министерството на националната отбрана на Румъния затвори въздушното пространство на разстояние 20-30 км от украинската граница, а таванът на височината на забранената територия за полети е 4000 метра, съобщава NewsMaker.
„На фона на нарастващите руски атаки срещу украинските пристанища имаше необходимост от засилване на предприетите по-рано мерки. Това ще даде възможност за по-ефективно наблюдение и контрол върху използването на въздушното пространство“, съобщиха от Министерството на отбраната на страната.
Три пъти за седмица в Румъния бяха открити останки от руски дронове. За последен път руснаците атакуваха Одеска област на 13 септември.

Read also


up