01.10.2023
Literature
eye 217

Война. Ден 572

Война. Ден 572. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
 
Вчера вечерта окупаторите удариха Харков три пъти
Обстрелян е Холоднохирският район на града. От областната военна администрация съобщиха, че в момента се установява типът на ракетите. В резултат на обстрела е възникнал пожар в нежилищна сграда.
И през нощта имаше тревога повече от 5 часа. Ракети и дронове летяха над цяла Украйна. Летяха и в нашата посока някъде около 3:30 сутринта. Някъде по пътя някои от тях ги свалиха, но има градове, над които не бяха свалени...
Украинските защитници унищожиха 27 "шахеди"
През нощта окупаторите изстреляха над Украйна 30 ударни БПЛА тип Шахед-136/131, както и балистична ракета Искандер-М в посока Кривой Рог.
Украинските защитници успяха да свалят 27 "шахеди "в южните, централните и западните райони.
През нощта руската армия отново обстрелва Славянск
Засегнат е микрорайон в Лиман, където попаднаха четири вражески удари.
Сержант от полицията е убит при сутрешен обстрел от русия в Херсон
"Също така в резултат на вражески удар се е запалила складова сграда. Спасителите гасят пожар с площ около 1000 кв. м", каза шефът на МВР.
руските окупатори удариха с управляема авиационна бомба град Купянск в Харковска област
В резултат на удара загинаха 6 цивилни!!!!!!!!
В резултат на руската атака срещу Лвив са унищожени 300 тона хуманитарна помощ
„Категорично осъждам руския удар, който унищожи централата на неправителствената организация "Каритас-Спес" в Лвив, в западната част на Украйна, тази сутрин. Това е важен хуманитарен обект“, каза Денис Браун, координатор на ООН в Украйна.
Тяло на мъж беше открито под развалините в Лвив. Убит е от рашистите... 
Най-после в България заговориха за пропаганда!!!!
България заяви, че протестите срещу вноса на украинско зърно са възникнали заради руската пропаганда
„Има решение на Народното събрание, има решение на Европейската комисия и то трябва да се спазва. България няма какво да губи от вноса на украинско зърно, става дума за осигуряване на по-бърз износ за страни, които имат нужда от този продукт, като Централна и Северна Африка. Българската държава печели много от ДДС при внос. Те пренебрегват истината и се опитват да водят пропаганда“, каза министърът на транспорта на България Георги Гвоздейков.
Той каза, че сега, с разрешение за внос на украинско зърно, местните зърнопроизводители печелят повече, отколкото през 2021 г.
руските окупатори насилствено съжителстват с цивилни в домовете им, използвайки цивилни като живи щитове
Например в село Токмак в Запорожка област военнослужещи от руските окупационни войски масово се заселват с възрастни цивилни в домовете им. Освен това окупаторите ограбват апартаменти и къщи на украински граждани, - съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

Read also


up