27.12.2023
Literature
eye 21

Война. Ден 585

Война. Ден 585. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

През нощта нашите защитници унищожиха 4 от 7 вражески дрона над Украйна. Срещу 2 октомври руските окупатори атакуваха Украйна с ударни снаряди от югоизточна посока (Приморско-Ахтарск, руска федерация).
Цяла нощ окупаторите удряха по Херсон: има жертви
На 1 октомври около 23:40 руските военни за пореден път обстреляха жилищните квартали на град Херсон. Заради артилерийски обстрел пламна частна къща. 13-годишно момиче е средно тежко ранено, а 12-годишната му сестра е с остра стресова реакция вследствие на обстрел. Майка им също е получила охлузни рани.
Цяла нощ и сутринта на 2 октомври окупаторите опустошават централната част на областния център. Пострадали са къщи, стопански постройки, църква и други цивилни обекти.
Септември стана рекорден за изстрелвания на "Шахиди", русия планира да увеличи производството им.
Според оценките на военния портал Defence Express противникът е използвал общо 503 безпилотни летателни апарата-камикадзе, а силите за ПВО са свалили 396 единици.
„русия няма да има много ракети собствено производство, защото вече видяхме колко са използвали миналата година и колко далекобойни оръжия имат сега. Следователно ще използват по-малко ракети, защото има по-приоритетни цели за ракети. Ракетата е много по-мощно оръжие от дрона-камикадзе, но също е много по-скъпа. И отнема много повече време, за да се произвежда в предприятия, отколкото дроновете камикадзе".
В резултат на руската атака в Херсон има жертви
Според ръководителя на градската военна администрация на Херсон в резултат на обстрела има попадение в близост до обект на транспортна инфраструктура. По предварителна информация има ранени.
Благодаря ти, мила България, за това решение:
До края на този ден България напълно забранява влизането на автомобили с руски номера.
„До края на деня ще влезе в сила забраната за влизане на руски автомобили и на територията на България, като добавям, че за камионите тя е в сила от няколко месеца“, каза Антон Златанов, директор на българската Гранична полиция.
Припомняме, че всички балтийски страни, Полша, Норвегия и Финландия вече взеха съответното решение.
В резултат на вчерашната атака на руски БПЛА над Уман бяха повредени обекти на гражданската инфраструктура.
"Преброихме 11 експлозии. Общо имаше попадения в зърнохранилището и бившето нефтено депо. Пострадали са и 68 домакинства".

Read also


up