27.12.2023
Literature
eye 26

Война. Ден 582

Война. Ден 582. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
Сутринта руснаците удариха Николаев с ракета. "Сутринта на 29 септември, около 04:13 часа, градът беше ударен от ракета. Уцелен е инфраструктурен обект в покрайнините на града".
Вследствие на удара сухите треви са се запалили. Спасителите са потушили пожара в 06:45 часа.
русия обстреля Херсон сутринта: Двама комунални работници са ранени
Днес около 08:30 руските военни за пореден път обстрелваха града. Ранени са двама служители на комуналната компания "Паркове на Херсон", които по това време са почиствали територията. Настанени са в болница.
Повредени са къщи, автомобили и гражданска инфраструктура, както и камион за боклук.
Втори пореден ден руснаците атакуват обекта на транспортната инфраструктура в Миколаев.
"Атаката е извършена преди сирената. Тази седмица имаше три такива атаки - първо имаше експлозии, а след това и сирената. В момента не е известен типът ракети, използвани за атаката, но се знае, че след тях има големи разрушения и пожар".
МААЕ одобри резолюцията за незабавното връщане на АЕЦ под пълен контрол на Украйна
"По време на 67-ата сесия на Генералната конференция на МААЕ 69 страни подкрепиха резолюцията за ядрената безопасност в Украйна. Резолюцията беше предложена от Канада, Финландия и Коста Рика".
В документа се изразява загриженост, че руската федерация не се е вслушала в предишни призиви на Управителния съвет незабавно да прекрати всички действия срещу, както и в самите ядрени съоръжения в Украйна и да изтегли своя военен и друг персонал от Запорожката атомна електроцентрала.
руснаци си присвоиха агробизнеса в Херсонска област
"Окупаторите атакуваха селскостопанско предприятие в село Инженерне. В резултат на обстрела е унищожена селскостопанска техника".
Румъния започна да премества своите системи за противовъздушна отбрана по-близо до границата с Украйна, - Ройтерс
Освен това е предвидено районът край река Дунав да бъде подсилен с допълнителни военни наблюдателни пунктове и патрули. Ройтерс отбелязва, че тези мерки са знак за нарастващата загриженост на Румъния, че войната в Украйна може да се прехвърли на нейна територия.
Врагът нанесе ракетен удар по Херсон, унищожен е обект за обществено хранене
Около 16:40 ч. окупаторите обстреляха с ракета жилищен квартал на града. Заведението за обществено хранене е напълно унищожено.
Освен това окупаторите хвърлиха две управляеми авиационни бомби над Берислав и Олхивка.
Много е страшно да осъзнаеш, че светът не може да направи нищо, за да спре рашистите от тези ужасни убийства и изтриването на градове от лицето на земята. Такъв беше случаят с Мариупол, когато бяха нападнати невинни хора и деца. Сега Херсон, Донецка област, Николаевска област и всички други градове и села, до които може да достигнат, са безмилостно обстрелвани всеки ден...

Read also


up