27.12.2023
Literature
eye 23

Война. Ден 581

Война. Ден 581. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

34 атакуващи дрона бяха унищожени над Украйна през ноща. Окупаторите атакуват с 44 ударни БПЛА „Шахед-136/131“ от югоизток.
Също така през изминалото денонощие са унищожени 6 разузнавателни дрона.
Инфраструктурен обект е ударен от ракета в Николаев
Иран може да прехвърли нова партида дронове и балистични ракети на русия след изтичане на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН. Забраната за подобни сделки изтича на 18 октомври.
Докладите на украинското и израелското разузнаване показват, че русия се стреми да придобие иранските балистични ракети Fateh-110 и Zolfaghar, като и двете имат обсег от 300 километра или повече.
В русия е създаден празник в чест на окупацията на украински територии. Законът за учредяването на "Деня на Съединението" беше приет от двете камари на руския парламент в периода 19-25 септември, а днес путин подписа документа.
руските окупатори хвърлиха авиационни бомби върху Авдиевския коксов завод в Донецка област. Около 13:13 часа са били ударени с две ракети. Едната е попаднала в склад за нафталин, останките са се запалили.
120 милиона тона емисии годишно. Войната на русия срещу Украйна отдалечава света от климатичната неутралност
„Пожарите, обстрелите и атаката на руска техника доведоха до образуването на допълнителни емисии от около 120 милиона тона въглероден диоксид. Това е допълнително натоварване на климатичната система. руската въоръжена агресия срещу Украйна поставя под въпрос постигането на климатичните цели от цивилизования свят“.
Площта на пожарите с началото на Първата световна война се увеличи от 35 600 ха на 495 100 ха. Това е повече от средната годишна площ на всички пожари в целия ЕС в периода от 2006 до 2021 г. с 460 000 хектара.
руската инвазия ни върна години назад по отношение на развитието. Наскоро Украйна, заедно с цивилизования свят, реши как да намали емисиите и да постигне климатична неутралност до 2050 г. Днес ние сме принудени да се борим срещу замърсяването на околната среда, въпреки че украинската промишленост работи само на 25%.
руска артилерия удари жилищен квартал в Херсон. Убити са три жени, които са били на улицата по това време.
Всеки ден под вражески огън. Само през изминалото денонощие окупаторите са ударили 10 пъти с артилерия района на Херсон.

Read also


up