27.12.2023
Literature
eye 24

Война. Ден 576

Война. Ден 576. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

Опитите на русия да влоши отношенията на Украйна с Полша са безплодни – ISW
руските удари по украинската пристанищна и зърнена инфраструктура са част от кампания, насочена към влошаване на отношенията на Украйна със западните й съседи, включително Полша, според анализатори на ISW.
„Опитите на русия да увеличи различията между Украйна и нейните централноевропейски партньори изглежда се провалиха, тъй като на 22 септември полският премиер Анджей Дуда потвърди силата на полско-украинските отношения. Дуда изясни изявлението на министър-председателя Морвецки, че Полша повече няма да изпраща оръжия в Украйна след като поясни, че всъщност Полша ще продължи да изпълнява споразуменията с Украйна за доставка на оръжия, но няма да прехвърля нови оръжия, които Полша закупува за собствената си армия“, се казва в съобщението.
Анализаторите също така подчертаха, че в изявление полският президент отбеляза, че потенциален конфликт между двете страни относно износа на украинско зърно през европейските сухопътни маршрути не би могъл " да се отрази значително" на отношенията между двете страни.
руската армия атакува с дрон Николаевка
Окупаторите хвърлиха експлозиви срещу 78-годишен местен жител. Мъжът е тежко ранен. Вследствие на вражески удар той губи част от ръката си, има и рани в гърдите, открита фрактура и кръвоизлив.
Пострадалият е откаран в болница. Лекарите правят всичко възможно, за да спасят живота му, - Херсонска областна държавна администрация.
руските войски отново обстрелват Херсон
В резултат на скорошния обстрел на Херсон избухнаха пожари, къщи на жителите на града бяха унищожени. Към този час знаем за един загинал и един ранен.

Read also


up