01.10.2023
Literature
eye 296

Война. Ден 574

Война. Ден 574. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
 
Цяла нощ руснаците масово обстрелваха Украйна. Изстреляни са над 40 ракети. В Киев казаха, че това не се е случвало отдавна, мои познати ми споменаха, че децата им много са се страхували. В столичната болница е настанено 16-годишно момиче, получило пристъп на стрес. Украинците стояха будни цяла нощ...
Силите за противовъздушна отбрана свалиха 36 ракети над Украйна
Общо 43 крилати ракети бяха изстреляни от 10 стратегически самолета Ту-95МС от района западно от Енгелс.
Ракетите бяха изстреляни на няколко вълни. Те навлизаха във въздушното пространство на Украйна от различни посоки, като постоянно променяха курса си по маршрута, съобщи главнокомандващият на Въоръжените сили.
Страшна нощ и за Херсон:
*има загинали и ранени.*
Около 3:40 ч. сутринта руската армия откри огън по жилищните квартали на Херсон. руснаците са атакували и сградата на студентското общежитие.
Засега са потвърдени две жертви.
Това са мъже на 29 и 41 години. Те са се намирали вътре в общежитието.
Четирима души са настанени в болница, на един е оказана помощ на място.
В резултат на първото широкомащабно вражеско нападение от 6 месеца насам има щети по енергийни съоръжения в западните и централните райони на страната споделят от Укренерго
Заради руските удари имаше частични прекъсвания на тока в Ривненска, Житомирска, Киевска, Днепропетровска и Харковска области. Захранването се възстановява.
Заради военни действия и други причини сутринта без ток останаха 398 населени места.
От Укренерго също така подчертават, че е твърде рано да се правят изводи за началото на нова терористична кампания срещу гражданската инфраструктура.
По време на нощната атака на руснаците в Черкаска област силите на ПВО свалиха четири руски ракети над територията на региона.
*В резултат на първото широкомащабно вражеско нападение от 6 месеца насам има щети по енергийни съоръжения в западните и централните райони на страната споделят от Укренерго*
Заради руските удари имаше частични прекъсвания на тока в Ривненска, Житомирска, Киевска, Днепропетровска и Харковска области. Захранването се възстановява.
Заради военни действия и други причини сутринта без ток останаха 398 населени места.
От Укренерго също така подчертават, че е твърде рано да се правят изводи за началото на нова терористична кампания срещу гражданската инфраструктура.
*По време на нощната атака на руснаците в Черкаска област силите на ПВО свалиха четири руски ракети над територията на региона, — ръководителят на ОВА Игор Табурец*
"Вече информирах за най-мащабните последствия - в областния център - отломките от ракетата, в частност бойната глава, падна в центъра на града, повреждайки сградата на един от местните хотели. Към момента имаме 10 жертви, шест от тях са хоспитализирани.В останалите случаи няма пострадали хора, няма и значителни разрушения“, каза Табурец.
*Окупаторите унищожиха с ракетна атака завода Pepsi в района на Киев*
„В резултат на последния ракетен удар на руските терористи заводът на Pepsi във Вишнево, Киевска област беше унищожен. PepsiCo е в списъка на спонсорите на войната, тъй като все още работи в русия. Те платиха за ракетата, която унищожи техните съоръжение с техните данъци в русия", съобщиха от Министерството на отбраната на Украйна.
*руснаци обстреляха Белозерка*
По предварителна информация един човек е загинал, а други двама са ранени при вражеско нападение.
Цяло денонощие противникът покрива с огън района на Херсон. От началото на този ден 15 души са били жертва на руски обстрел: петима са убити от руснаците, други десет са ранени. Това уточниха от Херсонска областна държавна администрация.
Благодаря ти, България!!!
*България изгони шефа на местната РПЦ заради връзките му с русия*
Българските власти изгониха от страната трима свещеници, сред които и главата на местната руска православна църква Васиан Змеев, съобщиха от ДАНС.
Отбелязва се, че на трима чужди граждани са приложени принудителни административни мерки за срок от пет години.

Read also


up