27.12.2023
Literature
eye 25

Война. Ден 587

Война. Ден 587. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

От началото на широкомащабната война СБП разкри над 60 духовници на московската патриаршия, работили за руската федерация, продавали оръжие и детска порнография
От началото на пълномащабната агресия на руската федерация, според СБУ, срещу представители на УПЦ МП (православна църква московски патриархат)са образувани 68 наказателни производства, от които 14 са митрополити на църквата.
Сред разкритите престъпления са 20 факта за предателство, колаборационизъм и помагачество на страната агресор. 18 производства за обществено предизвикване на религиозна омраза, както и за продажба на огнестрелно оръжие и разпространение на детска порнография.
В резултат на проведени оперативно-следствени действия 26 участващи представители на УПЦ (МП) са уведомени за подозрение, а други 19 извършители вече са получили съдебни присъди. Двама осъдени духовници-сътрудници успяха да бъдат разменени за украински войници, държани в плен от рашистите. Също така на повече от 177 духовници на РПЦ (руската православна църква) е забранено да влизат в Украйна, съобщи СБУ.
Иран действително призна, че е нарушил резолюцията на ООН за неразпространение на оръжия
През 2022 г. британската фрегата HMS Montrose задържа контрабандисти в Арабско море, които откриха ирански секретни ракети. Тогава Техеран отрече пред ООН това да са негови ракети. А сега, на 20 септември тази година той показа същия тип ракети на министъра на отбраната на русия шойгу, - отбелязват от британското министерство на отбраната.
САЩ ще предадат на Украйна оръжия, заловени от Иран, - CNN
Обявяването на това решение е възможно още тази седмица. Това ще позволи да се затвори критичната нужда на въоръжените сили на Въоръжените сили на Украйна.
Благодаря отново на България! Обичам ви! Благодаря ви!
Сърбия трябва да реши - от руската федерация ли е, или от ЕС, - министър-председател на България
В интервю за Der Standard Николай Денков, отговаряйки на въпроса дали Европейският съюз трябва да въведе санкции срещу Белград, каза, че Сърбия се опитва да седи на няколко стола.
"Но всички знаят, че това не може да продължи дълго. Ако иска да е проруски настроена нека го каже, ако иска да е проевропейски, това ще е друг вариант. Сърбия трябва да го реши", добави Денков.
Ще припомним, че днес стана известно, че Сърбия масово раздава паспорти на руснаци.

Read also


up