27.12.2023
Literature
eye 25

Война. Ден 589

Война. Ден 589. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

Нечовеците не спират и няма да спрат.
Защитниците унищожиха 25 атакуващи дрона над Украйна през нощта
В нощта на 6 октомври 2023 г. руските окупационни войски отново атакуваха от нос Чауда (намиращ се във временно окупирания Крим) с БЛА тип „Шахед“.
Регистрирани са пусковете на 33 "шахида", които се насочват в няколко групи в посока южни, източни и централни райони.
Унищожени са 25 "Шахед-131/136". В нашия регион няколко часа имаше тревога, добре че нищо не ни достигна, благодарение на нашата ПВО.
През нощта врагът атакува одеска област с „шахиди“
руснаците се насочиха към граничната и пристанищната инфраструктура на Измаилския окръг. Нанесени са щети на зърнохранилището, унищожени са 9 камиона. Пожарът е потушен.
Работата на фериботния пункт е временно спряна, съобщава Олег Кипер, началник на Одеската военна администрация.
По предварителни данни сутринта руснаците са ударили Харков с две ракети тип „Искандер“
Според разследването на 6 октомври около 7:00 сутринта руските военни са нанесли ракетен удар по жилищни сгради в два района на Харков.
В Основянск район има 30 ранени, сред тях 11-месечно момче. Спасители извадиха изпод развалините тялото на починалите му 10-годишни брат и баба. Продължават да убиват децата ни отново, както вчера, така и днес.
Вчера в село Грози бунтовници убиха 1/5 от селото!!!!!! Унищожиха почти цяло село с една ракета!!!!!
руснаците отново обстрелваха Вовчанск сутринта
"В резултат на обстрел в град Вовчанск е разрушена жилищна сграда с 3 апартамента. В резултат на попадението сградата се е запалила. Ранени са 3-ма цивилни, които са живели в сградата. Те са хоспитализирани".
Ръководителят на Министерството на външните работи на Литва нарече руската война геноцидна и призова за въоръжаване на Украйна.

Read also


up