27.12.2023
Literature
eye 24

Война. Ден 590

Война. Ден 590. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
07.10.23.
През нощта в Одеса руски ракети удариха сграда на пансион и зърнохранилище до пристанището
Четирима души са ранени от осколки от стъкло. Запалили са се гаражни клетки, пострадали са и няколко жилищни сгради.
руснаците обстреляха с касетъчни снаряди село край Запорожие сутринта
"На 7 октомври около 07:45 ч. руската армия обстреля село Биленке, Запорожка област. При атаката загина една жена, а още двама души бяха ранени. В резултат на обстрела са повредени пет частни къщи“.
Село Гроза се готви за масово погребение
„48 загинали вече са идентифицирани. Нашите специалисти продължават работата си, те вече са взели и обработили ДНК проби от шестнадесет роднини. Други 79 проби от неидентифицирани тела и фрагменти от останки се изпращат през ДНК комплекса ANDE“.
русия очевидно стои зад атаките срещу Израел, - Лубинец
Дмитро Лубинец, комисарят по правата на човека във Върховната рада, заяви в своя телеграм канал, че атаката на ислямското движение Хамас срещу Израел е изгодна за русия. Той отбеляза, че руската федерация отдавна подкрепя Хамас, групата се приема на високо ниво в москва, а последното подобно посещение се състоя след началото на руско-украинската война.
„Защо е изгодно това за руската федерация? Първо, русия очаква, че ескалацията в Близкия изток може за известно време да отклони вниманието на световната общност от ситуацията в Украйна. Второ, поради разпалването на войната в Близкия изток Изток, руската федерация също се надява да отслаби помощта за Украйна от нашите международни партньори, по-специално от САЩ, които имат преки съюзнически задължения към Израел“.

Read also


up