31.12.2023
Literature
eye 25

Война. Ден 607

Война. Ден 607. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

24.10. 23.
През изминалата нощ в източна и западна Украйна бяха фиксирани полети на дронове- камикадзета. Въздушната тревога ни държа будни от 01:00 до 3:00 сутринта, включително и у нашата област.
6 от 6 атакуващи БПЛА „Шахед“ са унищожени над Украйна
руска ракета е унищожена сутринта над Днипропетровска област
Целта е унищожена над района на Камянски. Звучно беше и в Синелниковска област. Там в резултат на атаката са повредени инфраструктурен обект и няколко частни къщи.
руският военен флот вече не е в състояние да действа в западната част на Черно море и постепенно бяга от Крим, - Володимир Зеленски
Президентът заяви това по време на онлайн реч на втората парламентарна среща на върха на Кримската платформа.
„Това е историческо постижение. Наскоро руският лидер беше принуден да обяви създаването на нова база на Черноморския флот, или по-скоро неговите останки, на окупираната територия на Грузия, тоест в югоизточната част на морето. Това е максимално далеко от украинските ракети и военноморски дронове, но не бихме могли да ги уцелим навсякъде“, добави Зеленски.
Той също така напомни, че в Крим няма сигурно място, или надежден логистичен маршрут за руските терористи.
„Към момента все още не сме постигнали пълен огневи контрол над Крим и прилежащата акватория, но това е въпрос на време“, подчерта държавният глава.
Врагът удари Запорожие с две ракети
"Около 11:27 врагът атакува град Запорожие от юг с две ракети (балистични, по предварителни данни). Едната от ракетите попадна на територията на предприятие, мястото на второто попадение в момента се уточнява".
В резултат на ударите са пострадали сгради на територията на предприятието.
Врагът обстреля село Подоли в Харковска област: Убити са 2-ма цивилни мъже.

Read also


up