31.12.2023
Literature
eye 24

Война. Ден 609

Война. Ден 609. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

В Хмелницка област 1760 цивилни обекта са повредени при нощна атака
Общо: 282 - жилищни сгради, 1404 - частни къщи, 41 - учебни заведения, 6 - здравни заведения, 1 - културни институции и 2 църкви.
Кметът на Славута каза, че взривната вълна след падането на останките от БЛА "е била толкова мощна, че е нанесла щети на половината град".
„В момента е известно, че 36 жители на града са потърсили лекарска помощ след атаката, 20 от тях все още са в болница“.
русия тренира нанасянето на „масиран ядрен удар“
По време на военните учения са извършени практически пускове на балистични и крилати ракети, съобщава руското министерство на отбраната.
Междуконтиненталната балистична ракета "Ярс" беше изстреляна от космодрума плесецк в архангелска област към полигона "кура" в Камчатка, а балистичната ракета "Синева" беше изстреляна от Баренцово море от атомната подводница "Тула". Също така, според началника на руския генерален щаб валерий герасимов, два далечни ракетоносеца ТУ-95МС са участвали в учението на стратегическите ядрени сили.
сергей шойгу подчерта, че това обучение се е състояло под личното ръководство на президента владимир путин, на когото той докладва, че ученията са проведени „в съответствие с плана за подготовка на руската федерация за масиран ядрен удар в отговор на ядрен удар на противника. ."
Окупаторите масово набират наемници от Куба за войната срещу Украйна
Кубинците се използват в Купянск, както и между Бахмут и Хорливка. По-рано активистите на „Киберсъпротива“ писаха за набирането на кубински граждани, които хакнаха пощата на началника на пункта за подбор на военна служба в град Тула.
Самите руснаци се гордеят, че изпращат кубинци в предните части, защото „не ги жалят“. При това наемниците „служат“ не в отделно подразделение, а разпръснати из вече съществуващите руски, независимо от владеенето на език.
*руснаци обстреляха Сумска област: 16-годишно момче е убито*
16-годишно момче загина в резултат на обстрел в крайграничното село Пожня в Сумска област. Около 13:00 ч. вражеската артилерия засипва младежа директно на верандата на собствената му къща. Унищожени са частни къщи на местни жители, каза шефът на МВР Игор Клименко.
Припомняме, че през юни генерал Сергий Наев призова жителите на пограничния район на Сумска област да се евакуират. „Противникът почти всеки ден тероризира територията на Сумска област с необяснима упоритост, без да подбира средства. руснаците стрелят с РЗО, артилерия и нанасят удари от въздуха с управляеми авиационни боеприпаси“, отбеляза той.
*Вече дори не го крият: делегация на Хамас, водена от член на политбюро на движението Абу Марзук, дойде на посещение в москва
Това потвърди говорителят на Министерството на външните работи на русия мария захарова.
Днес в москва пристигна и заместник-външният министър на Иран. Той се срещна с двама заместник-министри на външните работи на русия. Както беше отбелязано, по-специално беше обсъден Близкият изток
*КНДР вече предостави на русия повече снаряди, отколкото Европейският съюз даде на Украйна*
"ЕС обеща на Украйна 1 милион артилерийски снаряда. В момента ние сме доставили само 300 000. Междувременно северна корея достави 350 000 на русия", каза министърът на външните работи на Литва Габриелюс Ландсбергис.
По-рано Южна Корея, Япония и САЩ потвърдиха, че Северна Корея доставя на русия оръжие.
И британското разузнаване каза, че ако Северна Корея запази този мащаб и темп на военни доставки (повече от 1000 контейнера през последните няколко седмици), тя ще стане един от най-важните чуждестранни доставчици на оръжие за русия, заедно с Иран и беларус.
*русия строи военни заводи в цялата страна, - СМИ*
Журналистите на "Схем" анализираха сателитни снимки и откриха, че русия активно строи военни заводи. По-специално тези, които произвеждат и ремонтират тактически и стратегически самолети, бойни хеликоптери, военни дронове и безпилотни летателни апарати.

Read also


up