31.12.2023
Literature
eye 23

Война. Ден 612

Война. Ден 612. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
29.10.
През изминалото денонощие в нашата област имаше въздушна тревога от 3:00 до 5:00 сутринта. Най-вероятно дроновете са летели до Хмелницка област през нас.
В нощта на 29 октомври врагът хвърли 32 управляеми авиационни бомби върху Херсонска област
Според Наталия Гуменюк, ръководител на пресцентъра на оперативното командване „Юг“, врагът е насочвал безпилотните самолети, опитвайки се да заобиколи системите за противовъздушна отбрана: „По правило такива малки партиди безпилотни самолети се пускат, за да узнаят, къде имаме слабости в защитата."
Десният бряг покрай водата е повреден, има ранени, унищожени са два безпилотни летателни апарата в района на Миколаев
окупаторите нанесоха ракетен удар по Полтавска област.
Днес от сутринта по време на въздушна тревога руски нападатели са атакували с ракети Миргородски район в Полтавска област.
армията на руската федерация започна да използва обновен дрон камикадзе. Това е нова информация от института по изследване на войната
врагът нарече новата версия на дрон-камикадзе "Ланцет" "Изделие-53" и твърди, че може автономно да идентифицира цели, но анализаторите смятат, че оборудването му е недостатъчно, за да нанесе значителни щети на най-важните военни цели.
армията на руската федерация нанесе артилерийски удар по Новоберислав в Херсонска област
Загинал е 46-годишен местен жител, който бил на улицата по време на вражеската атака.
Поредно ужасно престъпление на руснаците: в окупираната Волнова убиха 9 души, включително деца, в собствената им къща
По предварителни данни окупаторите са избили цялото семейство Капканец, които са празнували рождения си ден и отказали да дадат дома си на чеченските окупатори. Сред загиналите са ученик в 4 клас и момче в предучилищна възраст.

Read also


up