31.12.2023
Literature
eye 20

Война. Ден 610

Война. Ден 610. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
27.10
5 "шахеди" бяха свалени над Украйна
В нощта на 27 октомври 2023 г. противникът атакува от района на Приморско-Ахтарск, използвайки 6 ударни БПЛА тип "Шахед" в южните райони на Украйна и 1 балистична ракета "Искандер-М" от района на Воронеж в посока на Харковска област.
Силите и средствата на ВВС на Украйна, унищожиха 5 "Шахед-136/131" в района на Херсон и Николаев.
Човек загина в Херсонска област при сутрешна атака на руската армия
Окупаторите уцелиха жилищна сграда в Зеленивка. По време на спасителната операция на Държавната служба за извънредни ситуации е открито тяло на мъж. Самоличността му се установява.
Британското разузнаване свързва паузата на руснаците в изстрелването на крилати ракети от далекобойната авиация с натрупване на ракети "за зимата"
Руските тежки бомбардировачи не са изстрелвали крилати ракети повече от месец, една от най-дългите паузи в пълномащабната война.
„русия почти сигурно е трябвало да намали честотата на ударите, за да попълни своя изчерпан запас от крилати ракети x-101. русия вероятно ще започне да използва наскоро произведени ракети с голям обсег за зимни удари срещу украинската енергийна инфраструктура. всяка подобна кампания вероятно ще бъде придружена с помощта на безпилотни самолети-камикадзе, разработени в Иран“, се казва в прегледа на разузнаването на войната на британското министерство на отбраната от 27 октомври.
Врагът удари Никопол с артилерия.
Пострадали са 5-годишно дете и 58-годишна жена. Те са в болница в средно тежко състояние, каза началникът на Днепропетровска ОВА Лисак.
Пострадали са 10 частни къщи. Унищожена е една стопанска постройка. Други 13 са изпотрошени. Счупени са 20 слънчеви панела и коли. Повредени са и електропроводи.
В източна Украйна бяха свалени три авиационни ракети и два ударни безпилотни летателни апарата "Ланцет
В Миколаивска област са свалени ракетите, а в Херсонска - дронове.
Благодарим на силите за ПВО!
В резултат на поредния обстрел на Херсон от руските военни са повредени повече от дузина жилищни сгради в центъра на града
До момента се знае за няколко жертви. Единият е хоспитализиран, съобщи началникът на военната администрация на града Роман Мрочко.
Около 15:40 часа окупаторите атакуваха с дрон Михайловка. Пострадали са 79-годишен местен жител, както и 73-годишната му съпруга, съобщи OВА.
Врагът удари и Хрещеновка. Регистрирани са 8 пристигания. Нямаше жертви.
Днес в Украйна важен празник е Денят на украинската писменост. Цяла Украйна пише диктовка за единство. А нашите герои също написаха диктовка за единство от окопите. Нашата нация е непобедима!
Прилагам видеото.
 

Read also


up