31.12.2023
Literature
eye 48

Война. Ден 630

Война. Ден 630. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

Европа казва, че русия готви инвазия на Балканите!
Тази сутрин у нас имаше въздушна трева която започна около 6:30 и продължи повече от твои от час.. Това са последните нощи, но нямаше полети до нашия регион, само през нашия регион.
Унищожени 16 вражески БПЛА и 1 управляема въздушна ракета Kh-59
През нощта на 16 ноември руснаците атакуваха Украйна с 18 щурмови БПЛА от типа "Шахед". Силите за противовъздушна отбрана унищожиха 16 дрона.
Освен това вечерта на 15 ноември в Полтавска област беше унищожена управляема въздушна ракета Х-59.
Противникът атакува и гражданска инфраструктура в района на Харков със зенитни управляеми ракети С-300. Преди това няма жертви и жертви.
Руската армия удари Корабелния район на Херсон: има убити и ранени
68-годишен мъж е с наранявания, без опасност за живота.
54-годишна жена е настанена в болница. Тя е с взривно нараняване и охлузна рана в областта на челото и бедрото
Целина. Откриха тялото на 4 жертва на руската ракетна атака.
Зеленски каза, че Путин планира да започне война на Балканите
„Обърнете внимание на Балканите. Повярвайте ми, получаваме информация. Русия има дълъг план. Близкият изток, второто разсейване ще бъдат Балканите. Поне ако страните по света, партньорите не направят нищо сега, тогава ще има още един такъв взрив и това отново не е нова история. В "Има криза в отношенията им и то от доста време. Затова Русия ще инвестира така, че една балканска страна да воюва с друга днес", каза президентът.
Той спомена и Молдова, където руснаците "започват да разклащат ситуацията" и са заинтересовани от "събарянето" на сегашното проевропейско правителство.
По този начин Руската федерация иска да раздели вниманието на своите партньори и помощта, която оказват на страните, подчерта Володимир Зеленски.
руската армия нанесе масиран удар по Билозерка в Херсонска област
По предварителна информация един човек е загинал, други двама са ранени. От огъня на противника са пострадали жилищни сгради и хранителен магазин. Унищожено е и критично инфраструктурно съоръжение. В момента Билозерка и околните села са без ток.
Веднага щом ситуацията със сигурността позволи, енергетиците ще започнат работа, за да възстановят светлината в домовете на местните жители възможно най-скоро, - каза ръководителят на областната държавна администрация Херсон Александър Прокудин.
руснаците вече са натрупали над 800 ракети за енергийния терор на Украйна
Това заяви ръководителят на съвместния пресцентър на ОК "Пивден" Наталия Хуменюк позовавайки се на информация от ГУР.
Тя отбеляза, че врагът е разположил мощен център на военни ресурси на Кримския полуостров, в частност там са съсредоточени ракетите "Калибър" и "Оникс".

Read also


up