31.12.2023
Literature
eye 23

Война. Ден 623

Война. Ден 623. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

09.11
През изминалата нощ беше свалена руска ракета в Днепропетровска област
Украинските военни унищожиха ракетата Х-59 над района на Днипро
Общо противникът изстреля 2 - Х-59 и Х-31.
путин ще „заобиколи“ войната в Украйна по време на президентската кампания през 2024 г. - Институт за изследване на войната (ISW)*
владимир путин няма намерение да превръща войната в Украйна в основна тема на своята президентска предизборна кампания догодина, сочи анализ на вашингтонския мозъчен тръст ISW.
„по време на своята президентска кампания през 2024 г. путин ще се фокусира върху предполагаемата стабилност на русия и критиките към Запада“, се казва в статията.
Отбелязва се, че по време на кампанията путин ще бъде представен като лидер, превърнал русия в „остров на мира“.
„Рейтингът на путин расте след изказванията му, в които той критикува Запада. руската държавна пропаганда ще насърчава това чрез увеличаване на броя на материалите за „трудностите“ в западните страни и предполагаемата неспособност на САЩ да подкрепят едновременно Украйна и Израел“, се подчертава в доклада.
Дмитро Кулеба напомни на света безполезността на преговорите с русия
На страницата си в социалната мрежа X министърът на външните работи на Украйна обяснява:
„За тези с къса памет:
От 2014 до 2022 г. Украйна проведе около 200 кръга преговори с русия.
През този период бяха постигнати 20 споразумения за прекратяване на огъня, всички от които бяха бързо нарушени от русия.
Нито един от 200-те кръга преговори или 20-те споразумения за прекратяване на огъня не попречи на путин да започне брутална, пълномащабна инвазия на 24 февруари 2022 г.
Тези, които твърдят, че Украйна трябва да преговаря с русия сега, са или неинформирани, заблудени, или застават на страната на русия и искат путин да спре преди по-нататъшна агресия.
Ние не трябва, и няма да паднем в този капан."
Армията на руската федерация удари Херсонска област
Мъж е ранен в резултат на обстрел в квартал Корабел на Херсон. Той е откаран в болницата с фрагментарна фрактура на лява пищялна кост.
Апартаменти във високи сгради също са пострадали поради вражеска атака
Към този час 5-ма мъже са ранени в Херсонска област, в резултат на обстрел от руските окупационни сили
Починал е един 72-годишен мъж. Вражески снаряд е ударил апартамента му. Четирима ранени се лекуват. На всички е оказана медицинска помощ

Read also


up