31.12.2023
Literature
eye 23

Война. Ден 621

Война. Ден 621. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

07.11
През нощта русия бомбардира Никопол с тежка артилерия
Пострадал е 56-годишен мъж.
Повреден е храм. Повредени са и 7 частни къщи, стопанска постройка, 2 автомобила, електропровод и газова инсталация.
Марганецката и Червоногригоривската области също са били атакувани - без жертви, съобщава ръководителят на ОВА Сергей Лисак.
Във временно окупираната Херсонска област руснаците минират критична инфраструктура - ГУР МО
руснаците заравят експлозиви в близост до стационарни газоконтролни пунктове, електрически подстанции и критични инфраструктурни обекти.
„Съответните действия на окупаторите свидетелстват за вероятното им намерение да унищожат елементи от критична инфраструктура.
*, Европейската комисия смята, че Украйна е изпълнила 4 от 7-те критерия за кандидат за членство в ЕС*
Критерии, които Украйна изпълни напълно:
?️ прилагане на законодателството относно процедурата за избор на съдии от Конституционния съд;
?️ приключване на проверката за почтеност на кандидатите за членове на Висшия съвет на правосъдието и създаване на Висша квалификационна комисия на съдиите;
?️ съответствие на законодателството срещу изпирането на пари със стандартите на FATF и одобрение на стратегическия план за реформиране на целия сектор на правоприлагането;
?️ реформа на медийната индустрия - привеждане на украинското законодателство в съответствие с Директивата на ЕС относно аудиовизуалните медийни услуги.
В същото време другите три критерия - борбата с корупцията, ограничаването на влиянието на олигарсите и законодателството за националните малцинства - са придружени с препоръки за по-нататъшно прилагане, след като бъдем приети в ЕС”, информира ГУР.
Авдиевка: руснаците щурмуват коксо химическия завод, подготвят трета вълна от атаки
Ситуацията около Авдиевския коксохимически завод е тежка, но военните я контролират, противникът няма пробив, всички атаки са отбити.
Барабаш отбеляза, че поради влошаването на времето окупаторите използват по-малко техника, но ако се подобри, ще започнат третата вълна на настъплението.
Барабаш каза, че бойните действия продължават денонощно, а нашествениците "компенсират" всички неуспехи с ожесточен обстрел и въздушни удари по града.
русия продължава да получава оръжия от Европа и САЩ, Correctiv
руски търговски компании са си оставили възможността да купуват огнестрелни оръжия и боеприпаси от Европа и САЩ, установиха следователи от германския проект Correctiv.
Журналистите изчисляват, че от началото на пълномащабната война в Украйна русия е внесла близо 7300 огнестрелни оръжия, включително повече от сто снайперски пушки, както и близо осем милиона патрона от американски и европейски производители.
Оръжията не са стигнали до русия директно от западни производители и, както изглежда, са били доставени чрез посредници в трети страни, според разследващите. Например, след началото на войната в Украйна доставките на ловни и спортни оръжия от Германия за ОАЕ, Хърватия, Унгария, Казахстан, Северна Македония, Полша и Узбекистан се увеличиха значително.

Read also


up