31.12.2023
Literature
eye 22

Война. Ден 617

Война. Ден 617. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

03.11
Снощи само в нашата област въздушната тревога продължи 5 часа. Цяла нощ От 00:00 до 5:00 сутринта. Властите помолиха хората да бъдат внимателни, защото руснаците изстреляха невероятно голям брой дронове-камикадзе, както и ракети.
През нощта силите за противовъздушна отбрана унищожиха 24 Шахеда и 1 ракета Х-59
В нощта на 3 ноември 2023 г. руските нашественици атакуваха Украйна с четири дузини „Шахед-136/131“ и управляема авиационна ракета Х-59.
В резултат на бойната работа на силите и средствата на Военновъздушните сили, във взаимодействие с войските за ПВО на ВС на Украйна, бяха унищожени 24 ударни БПЛА „Шахед-136/131“ и една управляема въздушна ракета.
През нощта руснаците атакуваха Харковска област
Около 00:45 врагът удари Харков с 4 "шахеда".
Пострадали са 2 гаража, 4 автомобила, стопанска постройка, сграда на сервиз, неработещ шивашки цех и жилищна сграда. Учебно заведение е частично разрушено.
8 жители на Харков с остра реакция на стрес, включително 2 деца, се обърнаха към лекарите.
По време на нощната атака врагът е ударил обект от критичната инфраструктура в Лвивска област
Общо 16 вражески ударни дрона се насочиха към западната част на Украйна - силите от корпус "Запад" унищожиха 11 вражески дрона над Лвивска област
Регистрирани са 5 удара по критично инфраструктурно съоръжение.
Още една жертва на руската атака срещу Нова поща почина в Харковска област
„За съжаление тази сутрин в болницата почина 29-годишен мъж, който беше ранен на 21 октомври в резултат на ракетен обстрел на окупаторите по терминал Нова поща в с. Коротич“
Така броят на загиналите в резултат на руската ракетна атака достигна 8. Ранени са 15 души.
Северна Корея започва най-голямото досега съкращаване на посолствата, за да продава оръжия на русия - Bloomberg
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун вярва, че може да спечели повече пари от оръжейни сделки с кремъл, отколкото от дипломатически мисии.
Припомняме, че от август Северна Корея е изпратила повече от 1 милион артилерийски снаряда на русия, каза в сряда южнокорейският депутат Ю Санг-Бум след участие в закрито заседание на парламентарната комисия по разузнаването.
В Харкив учебно заведение е частично разрушено в резултат на нападение с дрон
"Сега премахваме контактната мрежа, за да могат служителите на Държавната служба за извънредни ситуации да демонтират отломките отвътре. Инженерните комуникации не са повредени, но докато не бъдат решени определени трудности в част от района на Основянск, ще бъде въведен режим на аварийно прекъсване на електрозахранването"
По думите му други удари са попаднали в сервиз и в общежитие, в което живеели изселени хора. Също така, много щети са нанесени на жилищни сгради - ще бъдат ремонтирани покриви в близост до местата, пострадали от отломки на свалено вражеско оръжие.
русия се опитва да повлияе на резултатите от предстоящите местни избори в Молдова
Службата за информация и сигурност на Молдова е подготвила подробен доклад за опитите на русия да дестабилизира ситуацията в Молдова. Според ръководителя на службата Александър Мустяца, руската федерация е похарчила 1 милиард леи (55,2 милиона долара) за дестабилизация в Молдова само през последните две години.
Сигналът е изпратен до ЦИК, Националния антикорупционен център и Главната прокуратура.
Наскоро президентът на Молдова Мая Санду обвини руската федерация в купуване на гласове на избиратели чрез инжектиране на средства в проруски политически партии.
Справка: Местните избори в Молдова ще се проведат на 5 ноември.
русия обстрелва Херсон: трима души са ранени в централната част на града
руснаците обстреляха село в Запорожие, има пострадали
Сутринта на 3 ноември окупаторите нанасят ракетен удар по село Заричне в Запорожка област. Ранени са 11 души.
В резултат на обстрела са повредени жилищни сгради и частни къщи, няколко от тях са напълно разрушени.

Read also


up