31.12.2023
Literature
eye 20

Война. Ден 614

Война. Ден 614. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
31.11
Силите за противовъздушна отбрана унищожиха 1 Шахед и 2 атакуващи безпилотни летателни апарати
В нощта на 31 октомври 2023 г. в Николаевска област ПВО на въздушно командване „Юг“ унищожиха 1 ударен БпЛА на противника „Шахед-136/131“.
Освен това през изминалия ден, 30 октомври 2023 г., в Херсонска област бяха унищожени 2 щурмови БпЛА Ланцет.
Снощи руснаците атакуваха ТЕЦ в предфронтовия район
В резултат на терористичната атака е сериозно повредено оборудване, в резултат на което жителите на едно от населените места в близост до станцията са останали без ток и вода, съобщава ДТЕК.
Веднага след прекратяване на обстрела започна активна работа по ликвидиране на последствията.
Около 10.00 ч. врагът ударил по кола, която е пламнала в огън. След потушаването на пожара на вътрешността на колата е намерено тялото на загинал, съобщава ръководителят на местната военна администрация Роман Мрочко.
рашисти обсипаха с масов огън Централния район на Херсон
В резултат на обстрела са унищожени складове, повредени са около 10 коли. Към този час има информация за един ранен. 34-годишен мъж е с охлузни наранявания на краката. Той беше хоспитализиран.
Окупаторите разстрелват украински военнопленници, защото не могат да устоят на настъплението на въоръжените сили
В момента руснаците използват всички възможни средства, за да сдържат украинските военни в Запорожка посока. Окупаторите разбират, че ако не успеят да удържат отбраната, отбранителните сили ще освободят Токмак, Молочанск и Мелитопол.
"Ние разбираме, че врагът е в свръхагресивно състояние. По тази причина в момента се извършват разстрели на наши войници. Окупаторите не могат да устоят на атаката, която нанасят днес нашите въоръжени сили на Украйна".
руските войски се запасяват с ракети Х-101 и Калибър за масирани атаки.
„Напоследък те не използват ракети с въздушно изстрелване от типа X-101. Това означава, че производството на ракети продължава, така че има известно натрупване“.
Окупаторите не използват и ракети с морско базиране тип "Калибър". Така врагът все още има провизии.
Говорителката също така отбеляза, че агресорите се концентрират върху задачата за точкови ракетни удари, по-специално с използване на балистични средства. Според нея това показва, че в момента руснаците се опитват да държат украинското население в напрежение за по-нататъшни масирани ракетни удари. Тя също така смята за доста вероятно окупаторите да ударят енергийния сектор с настъпването на студовете.
окупатори удариха с FPV дрон евакуационен автобус в Херсонска област
Доброволци евакуираха жителите на едно от селата в Бериславския район. Движейки се по магистралата, микробусът е застигнат от ударен дрон, пуснат от левия бряг.
По предварителна информация са ранени 2-ма души, оказана им е помощ, няма заплаха за живота им, информират от силите за отбрана направление Юг.
Два вражески БПЛА Шахед бяха унищожени над Днепропетровска област

Read also


up