31.12.2023
Literature
eye 22

Война. Ден 613

Война. Ден 613. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

12 Шахеда и 2 управляеми ракети са свалени над Украйна през нощта
В нощта на 30 октомври 2023 г. окупаторите атакуваха с 12 щурмови БПЛА тип „Шахед“ и две управляеми авиационни ракети Х-59.
Ракетите са изстреляни от вражески самолети от въздушното пространство на временно окупираната Запорижка област, „шахеди“те летяха от югоизточна посока – Приморско-Ахтарск.
Силите за противовъздушна отбрана унищожиха 14 въздушни цели на противника, по-специално в Николаевска, Херсонска, Кировоградска, Черкаска, Житомирска, Хмелницка и Днепропетровска области.
Около полунощ руските ВВС обстрелваха Херсон
В резултат на това е починала 85-годишна жена. Ранени са 3-ма души.
За какво умря тази баба? За какво?
Пострадали са високи сгради. От удара се е запалил един от апартаментите.
Още един човек е загинал в резултат на вражеска атака срещу "Нова поща" в Харковска област
25-годишен мъж, който беше хоспитализиран в лечебно заведение в резултат на нападението на окупаторите над терминала на Нова поща, почина тази сутрин в болницата
7 души вече са убити след удара в Нова поща. Други 12 са на лечение, 2 от тях са в реанимация.
Сутринта руснаците атакуваха с ракети кораборемонтния завод край Одеса
Вследствие на този удар е възникнал пожар, който бързо е потушен.
Пострадали са 62-годишен мъж и 57-годишна жена, които са откарани в болница в средно тежко състояние. Пострадали са административната сграда и оборудването на компанията
Трябва да свикнем с мисълта, че в Европа може да има заплаха от война, - Писториус
Германският министър на отбраната Борис Писториус заяви, че светът трябва да е готов за война в Европа. Това може да се случи на фона на ескалацията в Близкия изток и военните действия, които вече втора година руската федерация води срещу Украйна.
руските войски удариха Берислав в района на Херсон
В резултат на обстрела е повреден обект от критичната инфраструктура, а в момента градът е без електричество. Двама души са ранени.
В момента е известно, че седем души са ранени в резултат на обстрела на маршрутно такси в Херсон. Това са двама мъже и пет жени
Тежко е пострадала е 36-годишна херсонка. Също така 69-годишна жена е хоспитализирана в хирургичното отделение в средно тежко състояние. На всички пострадали се оказва необходимата медицинска помощ.

Read also


up