31.12.2023
Literature
eye 20

Война. Ден 616

Война. Ден 616. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
02.11
През нощта окупаторите отново обстрелваха Херсонска област
На 2 ноември около 4:00 часа сутринта руски военни обстреляха село Станислав - 81-годишна жена е починала в двора на дома си
Американските щати Вашингтон, Мериленд и Аризона признаха Гладомора в Украйна през 1932-1933 г. за геноцид над украинския народ
Те също така обявиха ноември за месец в памет на тази трагедия, съобщава посланикът на Украйна в САЩ Оксана Маркарова.
Вече 31 американски щата са издали съответните прокламации, признаващи Гладомора за геноцид
За да избегне продължителна война, Украйна се нуждае от огромен технологичен скок, - Валери Залужний в интервю за The Economist
Главнокомандващият на украинските въоръжени сили заяви, че без комбинация от нови технологии за победа над руската армия, Украйна е изложена на риск от продължителна окопна война, която може да изтощи украинската държава.
„Простият факт е, че ние виждаме всичко, което врагът прави, и той вижда всичко, което ние правим. За да излезем от тази безизходица, имаме нужда от нещо ново, като барута, който китайците изобретиха и с който ние все още се убиваме, ".
За 5-те месеца на контранастъплението Украйна успя да напредне 17 км - според изчисленията украинската армия трябваше да напредва със скорост от 30 км на ден.
„Ако погледнете учебниците на НАТО и математическите изчисления, които направихме [при планирането на контранастъплението], 4 месеца трябваше да са достатъчни, за да стигнем до Крим, да се бием в Крим, да се върнем от Крим и да отидем дотам още веднъж.“
Причината за това се оказа високото ниво на технологично развитие - както в Украйна, така и в русия, допълва той и призовава за иновации.
Около 10:30 часа врагът е обстрелвал с артилерия село Веселе, при което е убит 60-годишен мъж
Израелският "Канал 11", който показа фалшиво видео за предаването на западни оръжия от Украйна на бойци на Хамас, блокира достъпа до украинци
В края на октомври водещата на израелския телевизионен канал "Кан-11" Айла Хасон всъщност обвини Украйна в предаване на западни оръжия на терористи, като показа фалшиво видео.
Тогава Центърът за стратегически комуникации се обърна към телевизионния канал с искане да опровергае публикувания от него фейк и да се извини за невярната история, целяща да дискредитира страната ни.
Представителите на канала обаче поеха по друг път - вместо да опровергаят и да се извинят, те забраниха на украинците достъп до сайта им.
Когато вместо това се опитват да отворят сайта, потребителите виждат съобщение, че достъпът е отказан, тъй като собственикът може да е задал ограничения. Наместо съдържанието на сайта се вижда само черен фон, съобщиха от Центъра за стратегически комуникации и информационна сигурност.

Read also


up