31.12.2023
Literature
eye 26

Война. Ден 619

Война. Ден 619. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

5.11
Много психолози казват, че нашите войници на фронта имат адреналинова криза, спират да се страхуват и започват да се отнасят с лека ръка към опасностите и живота си. Същото важи и за цивилните, които спират да се крият от ракети и дронове. За съжаление подобен произвол се случи и с нашата 128-ма бригада, която на 3 ноември беше под прицела на врага. Казват, че войниците от Запорожие са били събрани за награждаване, в резултат на което са загинали 25 войници, други са ранени. Голяма мъка за нашата Родина.
В Закарпатието бе обявен тридневен траур заради смъртта на войници от 128-а планинско-щурмова бригада
В региона ще бъдат спуснати държавните знамена, ще се отслужват богослужения в църкви от различни деноминации, а всяка сутрин в 09:00 часа ще се почита паметта на войниците с минута мълчание.
Също така министърът на отбраната на Украйна нареди разследване на смъртта на военнослужещите от тази бригада, за да се изяснят всички подробности около трагедията.
руснаците обстреляха Днепропетровски район, в Херсон, има жертви
армията на руската федерация се прицели в жилищна сграда - снаряди разрушиха втория етаж. По предварителна информация е пострадал 61-годишен мъж, който е с взривна травма и охлузни рани. На пострадалия се оказва медицинска помощ.
армията на руската федерация от временно окупирания ляв бряг отново обстрелва Херсон
В резултат на вражеско нападение в Корабния квартал са ранени четирима души - жена и трима мъже.
Към момента на всички пострадали е оказана медицинска помощ. Подробностите се установяват
Ако русия ни убие всички, тя ще нападне страните от НАТО и вие ще изпратите вашите синове и дъщери там - Владимир Зеленски в интервю за NBC
Президентът предупреждава партньорите, че опасно „алтернативно“ продължаване на подкрепата за Украйна може да бъде руска атака срещу някоя от страните от НАТО.
Той каза това в интервю за предаването "Среща с пресата" на телевизионния канал NBC.
Според Зеленски е важно съюзниците на Украйна да продължат да оказват подкрепа, тъй като Киев защитава споделени ценности като демокрацията.
Зеленски също повтори призивите си за повече системи за противовъздушна отбрана от САЩ, отбелязвайки, че Украйна особено се нуждае от дронове, които могат да атакуват и събират разузнавателна информация.
Освен това, говорейки пред пресата, президентът на Украйна отхвърли предположението, че войната с русия е стигнала до „задънена улица“ и отбеляза, че Украйна обмисля промени в стратегията си, за да удари неочаквано руската федерация.
Днес следобед врагът атакува с ракети Одеска и Днепропетровска област
окупаторите от района на Черно море са насочили противорадиолокационната ракета Х-31П към Одеса и управляемата Х-59 към Днепропетровска област, съобщиха силите за отбрана.
За съжаление има удар в инфраструктурен обект в Одеска област. Трима служители са ранени. Нанесени са щети на административната сграда. Олег Кипер, ръководител на региона, съобщи, че заради взривната вълна са изпочупени прозорците на околните къщи.
Ракетата е унищожена от силите на ПВО в Днепропетровска област. Хора не са пострадали.
И в този час Одеса е обстрелвана с балистични ракети.

Read also


up