31.12.2023
Literature
eye 21

Война. Ден 620

Война. Ден 620. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
6.11
Рашистите избиват цели семейства.
Преди пълномащабната инвазия Юрий Глодан е работил като готвач-пекар в ресторантьорска компания в Одеса.
На 23 април 2022 г. руска ракета унищожи жилищния комплекс "Тирас" в Одеса. Трагедията отне живота на тримесечната му дъщеря Кира, майка й Валерия и баба й Людмила.
След загубата на близките си Юрий постъпва в редиците на въоръжените сили - първо служи в "Азов", след това в трета щурмова бригада.
От 12 септември той се смяташе за изчезнал. Загинал е в битка. Разпознаха го по кръста.
русия разполага с приблизително 870 високоточни ракети с обсег над 350 км
Става въпрос за приблизително 165 "калибъра", приблизително 160 единици X-101, X-555 и X-55 с бойна глава, около 290 единици Искандер-М и Искандер-К, приблизително 80 Кинжал, както и с 150 ракети тип Х-22 / Х -32. Ефективната далечина на удара на ракета Х-22 е 350 км
Той уточни, че миналата година показателите са били почти същите. Това, според него, показва, че русия е успяла да създаде ракетно производство и да го поддържа на достатъчно ниво, за да натрупа запас от ракети.
"Ясно е, че и руснаците не могат да използват пълноценно ракетите си - трябва да имат поне 30% в резерва. Ако пуснат отново почти всичко към енергийната ни система и не постигнат резултат, пак някой ще излети от поста ".
В същото време той подчерта, че за руснаците ще бъде трудно да постигнат резултат, тъй като "ние също се подготвяме", че провеждаме разузнаване и съответно вземаме мерки за защита на нашата енергийна система".
През 2023 г. обемът на пропагандата в европейските медии почти се е удвоил, най-много фалшификати са насочени към Полша
От февруари до октомври 2023 г. проектът за проверка на фактите VoxCheck откри 8296 случая на руска пропаганда в медиите на 6 европейски държави – Германия, Италия, Полша, Чехия, Словакия и Унгария. И така, в тези страни всеки месец се появяват повече от 920 медийни публикации, съдържащи руския дезинформационен наратив
В същото време през 2022 г. и 2023 г. полските медии бяха и остават на първо място с регистрирани 1858 случая на дезинформация.
Окупаторите изведоха животни от резервата "Аскания-Нова"
Окупационната администрация краде животни от Херсонския резерват "Аскания-Нова" и ги транспортира в краснодарския "Сафари парк". Кражбата става в рамките на "договора за сътрудничество". Съответното споразумение не е валидно, тъй като е подписано от името на украинския резерв от руско протеже, което не е мениджър. Всъщност врагът просто краде животни и унищожава уникален природен резерват, - съобщава Центърът за национална съпротива.
Борел: Сталин беше такъв, какъвто е путин. русия е готова да пожертва повече хора
"руските загуби са много важни, но русия може да попълни силите си. Тя е готова да пожертва още повече хора. Преди путин Сталин беше убеден, че количеството само по себе си е източник на качество, когато човешкият живот няма значение и не се цени"
Дипломатът отбеляза, че ако за украинците има неприемливо ниво на загуби, то за русия в краткосрочен план въпросът за загубите е „много приемлив“.
Шахед беше свален над Днепропетровска област вечерта*
„Към 22:00 часа БПЛА „Шахед-131/136“ е унищожен от подразделение на авиационно командване „Изток“ в район Синелник на Днипропетровска област
„Защото това е нашето небе“.

Read also


up