31.12.2023
Literature
eye 24

Война. Ден 622

Война. Ден 622. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
08.11
Европейската комисия официално препоръча започване на преговори за присъединяването на Украйна и Молдова към ЕС. Това сподели ръководителят на ЕК Урсула фон дер Лайен
Урсула фон дер Лайен отбеляза, че Украйна е изпълнила 90% от реформите, които ЕС очакваше от нея, давайки ѝ статут на кандидат.
Освен това Европейската комисия препоръча започване на такива преговори с Босна и Херцеговина при определени условия, както и предоставяне на статут на страна кандидат на Грузия.
руснаците продължават да оказват натиск върху децата в окупация, принуждавайки ги да ходят да учат и да си сътрудничат с орките
Учениците се включват в тъкането на маскировъчни мрежи, изработването на окопни свещи за окупаторите. Родителите се викат в учебните заведения при отсъствия от такива часове.
Приемът на украинци в руските университети е опростен. В онези учебни заведения, които в момента са окупирани, се приемат без изпити и безплатно. По този начин те се надяват да асимилират украинската младеж.
В Запорожка и Херсонска области планират да създадат ресурсни центрове за спасители-доброволци, които ще принадлежат на окупационните войски, каза кметът на Мелитопол Иван Федоров.
През последния месец врагът значително е увеличил броя на нападенията срещу Запорожка област*
„Ако по-рано бяха 70, 90, 100 атаки на ден, днес са 150 и повече. Обикновено врагът използваше БПЛА по-малко преди, сега ги използва повече. Той също така използва такива ракети като Х и С-300“
Така, през последното денонощие окупаторите са атакували Запорожка област 157 пъти. По-конкретно те удариха 25 населени места, разположени на демаркационната линия. Извършен е артилерийски обстрел, също така се използвани безпилотни летателни апарати и ракетни оръжия със залпов огън. В резултат на вражески атаки двама души са ранени.
русия удари цивилен кораб с ракета, докато той навлизаше в едно от пристанищата на Одеса
Продължавайки терора над цивилното корабоплаване, врагът коварно удари с противорадарна ракета Х-31П по едно от пристанищата на Одеса. Атаката беше извършена от тактически самолети в Черно море. Ракетата е ударила надстройката на цивилен кораб под флага на Либерия в момента на влизането му в пристанището.
Ранени са трима членове на екипажа - граждани на Филипините, един от тях е хоспитализиран.
Лоцманът е загинал, друг пристанищен работник е ранен.
русия за пореден път потвърди статута си на държава терорист от международен мащаб, съобщиха от Силите за отбрана на Южна Украйна.
Корабът, който днес беше ударен от руска ракета, трябваше да транспортира желязна руда за Китай
Това съобщи вицепремиерът, министър на инфраструктурата Александър Кубраков.

Read also


up